Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ долучився до всесвітнього заходу з прибирання прибережних смуг, започаткованого Королівством Нідерландів (+фото)

29 вересня 2023 року, 15:10

Київ долучився до всесвітнього заходу з прибирання прибережних смуг NL Waterway Cleanup, започаткованого Королівством Нідерландів. Мета акції – привернути увагу до глобальної проблеми забруднення водойм пластиком. Про це повідомив директор Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександр Возний під час проведення акції на березі озера Вирлиця в Дарницькому районі столиці.

«Ми всіляко підтримуємо цю кампанію, адже чітко розуміємо, який негативний вплив має пластик на навколишнє середовище. Також варто не забувати, що з водою мікропластик просочується у природу, потрапляє в організм тварин і людей. Наша спільна задача – зробити все можливе, аби зменшити кількість виробництва та споживання пластику на планеті та, звісно, не допускати забруднення ним водойм», – зазначив Олександр Возний.

Цьогорічну акцію Посольство Королівства Нідерландів в Україні ініціювало спільно з Асоціацією професіоналів довкілля (PAEW). Участь у заході, зокрема, взяли Надзвичайний і Повноважний Посол Королівства Нідерландів в Україні Йеннес де Мол зі співробітниками посольства та представники нідерландських компаній в Україні.

«Відповідальність починається із сумлінного ставлення до навколишнього середовища. Дякую всім, хто власним прикладом демонструє свою небайдужість, коли йдеться про чистоту водойм і території довкола них. Також я вдячний нашим українським партнерам, які долучилися до цьогорічного заходу NL Waterway Cleanup у Києві», – сказав пан Йеннес де Мол.

У столиці акція відбулася за підтримки Київської міської державної адміністрації, Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА, КП «Плесо».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]