Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: Доступність, якість та ефективність лікування – головна мета реорганізації протитуберкульозних закладів охорони здоров’я

09 лютого 2021 року, 10:17

Реорганізація протитуберкульозних закладів охорони здоров’я дозволить забезпечити кращий доступ до медичного обслуговування населення. Про це зауважила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко під час робочої наради щодо обговорення проекту рішення Київської міської ради про реорганізацію протитуберкульозних закладів охорони здоров’я.

Реорганізація дозволить створити єдиний протиберкульозний заклад, що матиме статус регіонального фтизіопульмонологічного медичного центру. Центр функціонуватиме як комунальне некомерційне підприємство та надаватиме і координуватиме протитуберкульозну медичну допомогу населенню.

Йдеться про об’єднання протитуберкульозних лікарень і диспансеру до НКП «Фтизіатрія» та створення на його базі зазначеного Центру. Тобто заклади, які приєднуються, отримають статус відокремленого структурного підрозділу. Про жодне скорочення мережі закладів охорони здоров’я не йдеться.

Реорганізація здійснюється у рамках реалізації Державної стратегії розвитку системи протитуберкульозної медичної допомоги населенню на 2020-2023 роки, що передбачає злиття усіх протитуберкульозних закладів відповідного регіону.

Ганна Старостенко зауважила, що при тому, що реорганізація не потребує додатково фінансування з міського бюджету, цей захід дозволить помітно ефективніше використовувати наявні бюджетні кошти. Таким чином з’являється можливість ефективного використання матеріальних і кадрових ресурсів, поліпшення якості за рахунок створення економічно обґрунтованої моделі організації служби.

У результаті виграє пацієнт, який зможе отримувати якіснішу медичну допомогу в умовах осучаснених закладів.

«Один добре оснащений медичний заклад може надавати більш якісну медичну допомогу, ніж кілька застарілих без належної матеріально-технічної бази та кваліфікованого персоналу. Наша головна задача – це покращення медичної послуги, та створення управлінської вертикалі, яка дійсно б впроваджувала єдині стандарти роботи медичного персоналу в усіх закладах. Все це дозволить підвищити якість надання медичної послуги пацієнту. Саме про це, в першу чергу, ми повинні пам’ятати, коли будемо приймати рішення про реорганізацію», – звернулась до Постійної комісії Київської міської ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики Ганна Старостенко.

Обговорення проекту рішення відбулось за участю членів Постійної комісії Київради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, представників Національної служби здоров’я України, КНП «Фтизіатрія».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]