Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада сприятиме реалізації проектів із реконструкції об’єктів водопостачання, що передбачають залучення кредиту від Уряду Франції – Олександр Харченко

09 лютого 2021 року, 10:23

Міська влада сприятиме реалізації проектів ПрАТ «АК «Київводоканал» із реконструкції стратегічних об’єктів водопостачання, що передбачають залучення пільгового кредиту від Уряду Франції. На цьому наголосив заступник голови КМДА із питань здійснення самоврядних повноважень Олександр Харченко під час зустрічі із представниками «Київводоканалу», Уряду Франції та Посольства Франції в Україні.

Кредит у сумі 35 млн євро з опціоном збільшення на 15-20 млн євро планується залучити на період у 40 років у рамках програми «Французькі пільгові казначейські кредити». Наразі в Україні працюють незалежні французькі експерти, робота яких націлена на приведення майбутнього проекту у відповідність інфраструктурним потребам міста. Ідеться про ефективність з економічної точки зору, соціального ефекту та покращення екологічної складової. Відповідний звіт буде направлений до Міністерства фінансів Франції.

Так, у рамках співпраці на Дніпровській та Деснянській водопровідних станціях мають намір впровадити технологію попередження гідроударів, які виникають у зв’язку з тривалою експлуатацією і зносом обладнання та мереж; здійснити реконструкцію двох водоводів, що транспортують воду з Деснянської водопровідної насосної станції і постачають у центральну частину міста. А також розглядається можливість включення проекту із впровадження технології очищення промивних вод на Деснянській водопровідній станції.

Олександр Харченко висловив переконання, що у проектів є чітке майбутнє, а у міської влади та Уряду Франції – спільна мета.

«Ми бачимо, що це не тільки економічно вигідні проекти. Тут забезпечена екологічна складова, і виграє від них суспільство Києва. І в цьому мета міської адміністрації та Уряду Франції повністю збігається. Тому, переконаний, що з боку КМДА ми зробимо все, аби сприяти успішній співпраці», – запевнив Олександр Харченко.

Зазначимо, що орієнтовна вартість реалізації трьох проєктів складає близько 50 млн євро. Рішення про надання пільгового кредиту Казначейства Франції для реалізації цих проєктів може бути ухвалено у березні.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]