Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Ганна Старостенко: Місто робить усе можливе, аби столична медсистема витримала нову хвилю захворюваності на коронавірус

28 січня 2022 року, 17:04

У Києві зараз зайнято близько 17% ліжок у медичних закладах, визначених для приймання хворих на СOVID-19, і ми робимо усе можливе, аби столична медсистема витримала нову хвилю. На цьому наголосила заступниця голови КМДА Ганна Старостенко в інтерв’ю інформаційному агентству «УКРІНФОРМ».

«Хочеться звернути увагу на досвід Сполучених Штатів і Європи, які нещодавно пережили пік цієї «новорічної» хвилі епідемії. У них були рекордні цифри захворюваності з моменту початку пандемії СOVID-19 у світі, але досить низькі показники по госпіталізаціях. Наразі учені вивчають, чи це настільки ослаб новий штам, чи це результати вакцинації. Сподіваємося, що в Києві з вакцинацією дорослого населення у 75%, буде менше тяжких випадків захворювання і наша медична система не відчує такого великого навантаження, як це було навесні чи восени минулого року», – зауважила вона.

Водночас Ганна Старостенко закликала киян бути обачними і при перших проявах застуди лишатися вдома та робити тестування на СOVID-19, щоб уникнути стрімкого поширення коронавірусу:

«Наразі бачимо, що штам коронавірусу Омікрон проявляє себе, як звичайна застуда: це закладеність носа, першіння в горлі, кашель, чхання і невисока температура. Тому ми звертаємося до всіх: при ознаках нібито звичайної застуди варто залишатися вдома, зробити тест, звернутися до свого сімейного лікаря, обмежити спілкування, щоб уникнути поширення вірусу. Омікрон дуже контагіозний, він у кілька разів швидше поширюється, ніж попередні штами».

Заступниця голови КМДА також додала, що кожен здатен убезпечити себе та близьких, дотримуючись простих рекомендацій: носити маску, незалежно від того, вакцинована людина чи ні, обов’язково тримати дистанцію, мити руки, обробляти їх дезінфікуючими засобами, провітрювати приміщення та робити вологе прибирання.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]