Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Інспекція з паркування готова до відкритої співпраці із правоохоронними органами – без додаткових примусових дій

13 серпня 2021 року, 17:08

Сьогодні, 13 серпня, співробітники Головного слідчого управління Національної поліції проводять обшуки у приміщеннях КП «Київтранспарксервіс» та Департаменту транспортної інфраструктури Київської міської державної адміністрації. Водночас правоохоронці обшукують приміщення компаній, які надають послуги з евакуації.

Інспекція з паркування завжди оперативно реагувала на всі запити правоохоронних органів і надавала необхідні матеріали.

«Ми й цього разу готові до відкритої співпраці у разі звернення – без додаткових примусових дій», – наголосили в Інспекції.

Причина, яку назвали правоохоронці, – нібито непрозоре ціноутворення за транспортування тимчасово затриманих транспортних засобів на спеціальний майданчик.

Інспекція з паркування працює в Києві з 2018 року і забезпечує контроль за дотриманням водіями правил стоянки, зупинки і паркування.

Для забезпечення порядку з паркуванням на вулицях Києва місто в 2019-му році залучило до евакуації автівок приватні підприємства, оскільки ресурсів комунальних підприємств було недостатньо. Відповідне оголошення було розміщено на сайті КМДА, і за результатами розгляду заяв договори було укладено з усіма охочими компаніями. На сьогодні 8 компаній надають послуги з евакуації: 2 комунальні та 6 приватних. Усі договори є у відкритому доступі.

Ціна за евакуацію автомобіля (1270 гривень) в Києві розрахована відповідно до законодавства України, є економічно обґрунтованою та підтвердженою Департаментом економіки та інвестицій КМДА. До прикладу – в місті Дніпро відповідна вартість встановлена на рівні 2110 гривень.

Як наголошують в Інспекції, київська влада створює абсолютно прозорий, цивілізований сервіс, метою якого є превенція і турбота, щоб кияни та гості столиці їхали швидко і паркувалися комфортно. Завдяки системній діяльності інспекторів із паркування центральні вулиці Києва стали набагато вільніші і безпечніші для пересування пішоходів, велосипедистів та водіїв.

Останнім часом Інспекцією з паркування в наступальному режимі вживаються заходи із протидії нелегальним паркувальникам на вулицях Києва.

Сьогоднішні дії правоохоронців Департамент транспортної інфраструктури розцінює як продовження тиску на міську владу, який останнім часом має системний характер.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]