Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із 7 до 13 серпня в Києві тривають навчальні збори з резервістами та військовозобов’язаними 112-ої окремої бригади територіальної оборони (ТрО) (+фото)

09 серпня 2021 року, 13:37

Із 7 до 13 серпня в Києві тривають навчальні збори з резервістами та військовозобов’язаними 112-ої окремої бригади територіальної оборони (ТрО) щодо практичних дій з оборони столиці. Участь у заході беруть офіцери, сержанти, солдати, – загалом понад 200 чоловіків та жінок. Мета заходу: отримання особовим складом бригади практичних навичок під час виконання завдань територіальної оборони та набуття досвіду представниками штабів районів територіальної оборони щодо виконання практичних завдань територіальної оборони столиці.

Зокрема, у рамках навчань 9 серпня 112-а окрема бригада ТрО Києва відпрацювала:

  • виконання бойових завдань щодо оборони столиці на вул. Велика окружна, навпроти ЖК «Міністерський»;
  • охорону критично важливих об’єктів та комунікацій міста на вул. Промисловій, 4 (ТЕЦ-5);
  • охорону та забезпечення надійного функціонування органів державної влади, на прикладі будівлі Солом’янської РДА;
  • підтримку правопорядку і безпеки в місцях скупчення людей на проспекті Повітрофлотському,41;
  • розгортання штабу району територіальної оборони Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації та основного командного пункту окремої бригади територіальної оборони міста Києва (мала зала Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації);
  • розгортання штабу району територіальної оборони Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації та командно-спостережного пункту окремого батальйону територіальної оборони міста Києва (спортивна зала Солом’янської районної в місті Києві державної адміністрації).

Участь у навчальних зборах з резервістами та військовозобов’язаними 112-ої окремої бригади територіальної оборони взяв перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Головне завдання цих навчань – відпрацювати практичні дії підрозділів під час виконання завдань з територіальної оборони столиці. Навчання передбачають бойові завдання, охорону критично важливих об’єктів, забезпечення надійного функціонування органів державної влади та місцевого самоврядування, підтримку правопорядку та безпеки в столиці. Такі заходи дають можливість відточити теоретичні знання на практиці для резервістів та військовозобов’язаних. Ми маємо розуміти, що безпека держави залежить від рівня підготовки кожного її громадянина», – підкреслив Микола Поворозник.

Довідково: Штабні тренування, під час яких учасники відпрацьовують організацію взаємодії між районними в місті Києві державними адміністраціями, батальйонами Сил територіальної оборони Збройних Сил України та підрозділами всіх складових сил безпеки й оборони, що залучені до виконання завдань із територіальної оборони Києва, організовує Департамент муніципальної безпеки КМДА на виконання Закону України «Про основи національного спротиву», який передбачає, що в складі Збройних Сил України з’явиться окремий рід – Сили територіальної оборони. Крім того, територіальна оборона матиме цивільну складову (органи державної та місцевої влади) і військово-цивільну (штаби зон територіальної оборони, добровольчі формування територіальних громад). Закон набере чинності 1 січня 2022 року.

Навчальні збори із резервістами та військовозобов’язаними 112-ої окремої бригади тероборони Києва

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]