Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із четверга до неділі відбудуться 2 лекторії та 5 екскурсій Києвом на безоплатній основі

20 грудня 2023 року, 12:03

Управління туризму та промоцій КМДА і Київський центр розвитку туризму вперше проведуть 2 лекторії, присвячені історії тисячолітньої столиці України, видатним особам та пам’яткам, які були пов’язані з Києвом.

А також з четверга до неділі традиційно відбудуться 5 безоплатних екскурсій для киян та гостей міста. Місця зустрічей вказані в анкетах.

Лекторій «Київ на полотнах митців», під час якої учасники зануряться в кольоровий світ мистецтва та побачать столицю очима видатних художників через їхні відомі твори, будуть милуватися казковими зимовими пейзажами міста, а також дізнаються, як виглядає сучасний Київ у найкреативніших роботах митців.

Дата та час: 22 грудня, п’ятниця, 12:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/u8tWnMiW8u1GMx9W6.

Лекторій «Київ у вирі загадок Другої світової війни», де учасники дізнаються, що відомості про Другу світову війну містять у собі чимало загадок, а також цікаві факти про події того часу.

Дата та час: 22 грудня, п’ятниця, 14:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/NdmWEDL8cSwTt7tP6.

Екскурсія «Київ: стежиною воєнної історії», під час якої можна ознайомитися з низкою об’єктів мілітарної історії Києва, а також почути про події багаторічної боротьби за незалежність України, що триває й донині.

Дата та час: 21 грудня, четвер, 12:00.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/NvMxZ2HYDxSGi1uN6.

Екскурсія «Все починається з Університету», під час якої можна буде дізнатися, як Київський національний університет імені Тараса Шевченка дав початок розбудові нового кварталу Києва, а також ознайомитися з історією створення навколо Червоного корпусу парку та ботанічного саду.

Дата та час: 21 грудня, четвер, 14:30.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/APnmm2pqUnKcUSwK7.

Екскурсія «Провулками Київського Кудрявця», де можна буде ознайомитися з літописними місцями Києва та творіннями багатьох видатних киян – архітекторів, художників, письменників та акторів, які мешкали в цій місцевості в різні часи.

Дата та час: 22 грудня, п’ятниця, 14:30.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/aiYPv4RVZbW3McRv9.

Екскурсія «Київ незламний», де учасники ознайомляться з історією воєнного Києва – з часів Другої Світової війни і до сьогоднішнього повномасштабного вторгнення.

Дата та час: 23 грудня, субота, 11:30.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/6wfUmL7QGexmVqd86.

Екскурсія «Київ хрещатий», під час якої можна ознайомитися зі старовинним містом, його історією та людьми, які формували, створювали і будували Київ.

Дата та час: 24 грудня, неділя, 11:30.

Реєстрація за посиланням: https://forms.gle/Ann9Ww2DroDBZGh49.

Реєстрація на екскурсії та лекторії обов’язкова, кількість місць обмежена. Учасники отримають підтвердження реєстрації телефонним дзвінком або SMS-повідомленням.

Екскурсійні маршрути розроблені відповідно до умов воєнного стану, тому в разі оголошення повітряної тривоги всі учасники екскурсії зможуть пройти в укриття, що розташовані неподалік.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]