Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку року «Київводфонд» виконав майже дві тисячі планових та аварійних ремонтів енергообладнання столиці

10 серпня 2023 року, 18:04

Комунальне підприємство СВКП «Київводфонд» постійно виконує оперативне та технічне обслуговування електроенергетичного майна. За три роки підприємство ліквідувало 1 989 аварійних пошкоджень та виконало планових ремонтів на 230 розподільчих пунктах і трансформаторних підстанціях. Про це сьогодні під час інспекції однієї з таких відремонтованих трансформаторних підстанцій зауважив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Також під час інспекції перевірили готовність стану електричного обладнання та мереж до роботи в опалювальний сезон.

«Загалом енергетичне обладнання міста сьогодні управляється компанією ДТЕК, проте близько 300 одиниць підстанцій та іншого обладнання з кінця 2020 року перебуває в управлінні міста на балансі «Київводфонду». Тому дуже важливо, що робота та комунікація з ДТЕКом налагоджена. Адже в разі виходу з ладу тих чи інших елементів, низку робіт необхідно проводити спільно», – зазначив Петро Пантелеєв.

Він також нагадав, що система електропостачання може працювати як резервна система обігріву.

«Важливо, що свого часу вдалося вберегти в комунальній власності енергетичне обладнання, якому не дали впасти у стадію занепаду. Попри те, що на час прийняття електроенергетичного майна «Київводфонд» не був спеціалізованим підприємством з обслуговування обладнання, ми бачимо, що протягом трьох років майно утримується в доброму та належному стані. Робота обладнання перебуває на постійному контролі, адже від нього залежать життєзабезпечення міста, наші будинки, освітлення тощо. Тому цей аспект суттєвий із точки зору підготовки до зими», – зазначив Петро Пантелеєв.

Довідково.

Із кінця 2020 року СВКП «Київводфонд» обслуговує близько 1,63 тис. км кабельних ліній, а також 68 км повітряних ліній. Також за підприємством закріплено 520 електроустановок трансформаторних підстанцій та розподільчих пунктів, із них 319 об’єктів разом із будівлями і одна підстанція – силова (ПС) 110/10 кВ. Це складає більше 15% від загальної кількості електроенергетичного майна Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]