Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку року в Києві демонтували понад 1100 елементів благоустрою

07 квітня 2021 року, 15:12

За перший квартал року в Києві демонтовано понад 1100 елементів благоустрою, що незаконно розміщувалися на вулицях міста. Про це повідомив в. о. директора КП «Київблагоустрій» Микола Бойко.

«Демонтажі відбуваються щодня. До комунального підприємства «Київблагоустрій» часто надходять скарги щодо розміщення незаконних тимчасових споруд та засобів пересувної торгівлі на газонах, зупинках, біля переходів чи й просто на пішохідних зонах. Вони не тільки псують естетику міста, а й заважають вільному пересуванню киян», – розповів Микола Бойко.

Також очільник підприємства наголосив, що всі власники тимчасових споруд попередньо отримують припис. Його вимога – надати дозвільні документи на розміщення або ж демонтувати споруди самостійно. Якщо документи не надходять до КП «Київблагоустрій», комунальники виконують демонтаж за дорученням від Департаменту міського благоустрою.

«Незважаючи на попередження, інколи ми зіштовхуємося із супротивом і, як наслідок, унеможливленням провести демонтажні роботи. Але на такі локації ми повертаємося згодом і виконуємо розпочату роботу. Адже тимчасові споруди в Києві можуть розміщуватися лише за наявності дозвільних документів», – додав керівник КП «Київблагоустрій».

За перший квартал найбільше демонтажів проводилося на лівому березі столиці – у Дніпровському, Деснянському та Дарницькому районах. 

Нагадуємо, що всі демонтажі проводять безпосередньо фахівці КП «Київблагоустрій» та деякі власники, які вчасно відреагували на вимоги приписів від інспекторів благоустрою та самостійно прибрали свої тимчасові споруди.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]