Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку року в Києві зафіксовано понад 18 тисяч звернень стосовно домашнього насильства

15 жовтня 2020 року, 17:01

Із початку року в Києві, згідно зі зведеною інформацією поліції та соціальних служб, зафіксовано 18023 звернення стосовно домашнього насильства. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«Зокрема, поліція зафіксувала 14 752 звернення, а на міську «гарячу лінію» 15-00 звернулася 3271 людина. Послугами «кризової кімнати» скористалися 43 людини, із яких 20 – діти. Наразі в місті працює одна кімната кризового реагування на правому березі. До речі, у лівобережних районах зареєстровано понад 7,5 тисяч звернень. У наших планах відкрити найближчим часом ще одну «кризову кімнату», адже цей заклад є надзвичайно актуальним. Наразі там відбуваються ремонтні роботи і вже найближчим часом місцем тимчасового прихистку зможуть скористатися ще більше людей», – зазначила Марина Хонда.

Вона також зазначила, що до міської Служби телефону довіри почали надходити звернення від громадян, які говорять, що на виклики щодо домашнього насильства мобільна бригада приїжджає через кілька годин після надходження дзвінка до поліції або не приїжджає взагалі. Ці випадки поодинокі.

Якщо ви стали жертвою насильства, телефонуйте до цілодобової служби «Телефону довіри» 15-00 – зі стаціонарного телефону чи 044-272-15-00 – з мобільного або до поліції за телефоном 102.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]