Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Із початку року в міських лісах висадили понад 64 тисячі сіянців лісових культур (+фото)

20 березня 2024 року, 16:22

До Міжнародного дня лісів на території Білодібровного лісництва висадили 500 сіянців сосни, яких виростили працівники Дарницького лісопаркового господарства. Загалом від початку року в міських лісах висадили понад 64 тисячі сіянців лісових культур. Про це повідомив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Володимир Прокопів.

«Традиційно, до Міжнародного дня лісів, разом із працівниками міських лісопаркових господарств висадили сіянці сосни на території Білодібровного лісництва. У нинішні складні часи вкрай важливо підтримувати Київ, зокрема в озелененні, адже міські ліси теж пошкоджені через війну. Із початку року в лісах Києва працівники лісопаркових господарств уже висадили понад 64 тисячі сіянців. Переважно це сосна, дуб, ялина, клен і липа. А загалом на весняну кампанію підготували 190 тисяч сіянців», – зазначив Володимир Прокопів.

За словами директора Департаменту захисту довкілля та адаптації до зміни клімату КМДА Олександра Возний, у межах весняної кампанії фахівці висаджують сіянці на місце рослин, які не прижилися, а також заліснюють нові ділянки. Окрему увагу приділяють територіям, пошкодженим внаслідок війни.

«На жаль, із початку повномасштабного вторгнення через бойові дії та атаки з повітря у Святошинському лісопарковому господарстві було пошкоджено понад 1 400 дерев, а в Дарницькому – 0,5 га лісових територій. Зараз працюємо над тим, щоб відновити ці ділянки, та заліснюємо нові території. Дбаємо про те, щоб міські ліси відновлювалися та розвивалися», – зазначив Олександр Возний.

Як повідомляють у КО «Київзеленбуд», за весняно-осінній період 2023 року в міських лісах висадили понад 321 тисячу сіянців та заліснили 13,5 га лісових площ. Зокрема, понад 180 тисяч сіянців висадило КП «Святошинське лісопаркове господарство», більше 88 тисяч – КП «Дарницьке лісопаркове господарство» та майже 54 тисячі – КП «Лісопаркове господарство «Конча-Заспа».

Нагадуємо, що загальна площа земель, підпорядкованих столичним лісопарковим господарствам у межах міста, становить понад 31 тисячу га.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]