Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ має 213 одиниць техніки для гасіння лісових пожеж – Петро Пантелеєв

22 серпня 2017 року, 13:59

За останні два роки кількість пожеж у лісопаркових зонах зросла в чотири рази. Понад 90% випадків пожеж спричинені недотриманням протипожежних правил, у тому числі під час пікніків. Цього року місто закупило три протипожежних авто для вчасної ліквідації пожеж. Всього для цієї роботи столиця має 213 одиниць техніки та 800 чоловік. Про це заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв під час спільних навчань підрозділів Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку» та КП «Святошинське лісопаркове господарство».

Заступник голови КМДА поінформував, що протягом поточного року це вже п’яті масштабні навчання на територіях, де існує пожежна загроза. Для тренувального гасіння пожежі, що виникла на площі 1 га лісової місцевості, залучено понад 10 одиниць техніки.

«Основні міські сили, задіяні для гасіння пожеж у Києві та приміських зонах, складаються з трьох основних блоків – сили Державної служби України з надзвичайних ситуацій, підрозділів комунальної аварійно-рятувальної служби «Київська служба порятунку», а також ресурсів лісопаркових господарств. Сьогодні ми проводимо навчання у лісовій місцевості, аби відпрацювати координацію дій і забезпечити злагоджену роботу при надзвичайних ситуаціях різного характеру та масштабу. Всього у столиці 213 одиниць техніки (в тому числі 13 пожежних авто і 1 насосна станція), 800 чоловік особового складу для того, щоб відреагувати на будь-яку загрозу», – сказав Петро Пантелеєв.

Він зауважив, що рятувальники щодня виїздять на ліквідацію пожеж, однак головне завдання – превентивні заходи.

«Переважна більшість пожеж спричинені необережним використанням вогню, багато людей залишають сміття після відпочинку на природі. У результаті ми маємо величезні витрати на ліквідацію наслідків пожежі замість того, щоб її вчасно уникнути. Тому закликаємо до відповідального поводження в зонах відпочинку заради безпеки та порядку», – сказав він.

За словами першого заступника начальника головного управління ДСНС, полковника служби цивільного захисту Валерія Бориса, саме такі навчання дають змогу спільно виробити одну лінію в процесі гасіння й ліквідації пожеж.

«Якщо вчасно вжити заходів, то ми зможемо зупинити розвиток надзвичайної ситуацію. Сьогодні в столиці рятувальні служби різних відомств досягли тісної співпраці», – зауважив Валерій Борис.

За словами генерального директора комунального об’єднання «Київзеленбуд» Михайла Наконечного, дуже важливо дотримуватися правил протипожежної безпеки та не розпалювати багаття там, де це заборонено.

«Трав’яний настил відновлюється протягом п’яти років після пожежі, дерева – протягом 50 років. «Київзеленбуд» облаштував 38 зелених зон, де можна розпалювати вогнище. Вони оснащені мангалами, там є спеціальні мінералізовані смуги (перелік зелених зон можна знайти на сайті підприємства)», – заявив Михайло Наконечний.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]