Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ продовжує планову підготовку до зими: виконали гідравлічні випробування більш як на 96% тепломереж

06 серпня 2021 року, 13:51

Попри складну й невирішену на рівні країни ситуацію щодо закупівлі газу для виробництва теплової енергії, теплопостачальні підприємства столиці продовжують планову підготовку системи теплопостачання до роботи взимку. У Києві виконали гідравлічні випробування більш як на 96% теплових мереж та понад 92% котелень. Про це йшлося під час засідання штабу підготовки міського господарства столиці до опалювального сезону.

За словами заступника голови КМДА Петра Пантелеєва, місто виконало на 90% роботи з підготовки мереж та обладнання до роботи в умовах опалювального сезону.

«Триває усунення пошкоджень мереж після проведення гідравлічних випробувань. Таким чином ми уникнемо більшості таких пошкоджень у період теплопостачання. Паралельно команда комунального підприємства «Київтеплоенерго» проводить планову модернізацію мереж. Триває активна фаза робіт на вулицях Кулібіна, Вифлеємській, Гетьмана і Леваневського. Невдовзі плануємо розпочати ще кілька проєктів. Нові трубопроводи обладнані запірною арматурою європейського зразка і системою аварійної сигналізації. Їхній гарантійний термін експлуатації – 40-50 років», – розповів Петро Пантелеєв.

Нагадаємо, що в Києві одна з найрозгалуженіших в Європі централізованих систем теплових мереж. Її загальна протяжність – понад 2700 км. На сьогодні 80% трубопроводів вичерпали свій нормативний термін експлуатації. За програмою заміни тепломереж у 2019-2020 роках провели повну реконструкцію 270 км трубопроводів. Завдяки цьому їхня аварійність знизилась на 15%. Роботи проводять за Інвестиційною програмою підприємства та Програмою економічного і соціального розвитку м. Києва.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]