Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київ залучив 6,5 млн євро кредитних та грантових коштів на термомодернізацію та заходи з енергозбереження для дитячих садочків і шкіл

28 жовтня 2019 року, 15:52

Енергоефективне обладнання в дитсадку № 431 «Кобзарик» дозволило досягти економії теплової енергії на рівні 70%. Заклад потрапив до переліку тих об’єктів, що термомодернізуються спільно з NEFCO – Північною екологічною фінансовою корпорацією (Nordic Environment Finance Corporation). Про це під час візиту до дитячого садочка з Міністром міжнародного розвитку Швеції та представниками Північної екологічної фінансової корпорації повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Кошторисна вартість виконаних робіт складає більше 11 млн грн. Загалом вартість проектів разом із NEFCO – 8,5 млн євро. З них частина міста – 2 млн євро, грант Фонду партнерства з питань енергоефективності та довкілля у Східній Європі (E5P Fund) – 1,5 млн євро та 5 млн євро – NEFCO.

«У закладі були проблеми з температурою в приміщеннях. Таким чином, завдяки коштам, що Київ залучає для проведення енергоефективних заходів у закладах соціальної сфери, у садочку проведено повну термомодернізацію. Утеплено стіни, замінено покрівлю з утепленням, усю інженерію, встановлено сучасну вентиляцію з рекуперацією. Таким чином, сьогодні у садочку тепло, комфортно, а енерговитрати зменшилися у кілька разів», – зауважив Петро Пантелеєв.

Він також додав, що місто має дуже вигідні умови кредитування і зацікавлене у подальшій та ефективній співпраці. Такі проекти мають дві основні мети – це зменшення витрат енергії, причому у даному випадку мова йде як про теплову, так і про електричну енергію, і, звичайно, створення комфортних умов для перебування дітей у закладі.

За словами Петра Пантелеєва, аналогічні заходи здійснено ще у 17 столичних садочках, ще на кількох об’єктах роботи зроблено частково.

За останні три роки 250 теплових пунктів було модернізовано за допомогою NEFCO, що дозволило зекономити кошти та створити комфортний клімат у приміщеннях.

Київська міська державна адміністрація продовжує співпрацю з Північною екологічною фінансовою корпорацією (Nordic Environment Finance Corporation – NEFCO), що фінансує енергоефективні проекти у країнах Центральної та Східної Європи. Наразі впроваджується наступний проект із енергоефективності, що буде включати понад 400 об’єктів столиці, вартість якого складатиме більше7 млн євро, у тому числі кредит від NEFCO грант  і співфінансування міста. Кошти будуть використані на ремонт та модернізацію обладнання індивідуальних теплових пунктів комунальних закладів освіти Києва.

Візит до дитсадка № 431 «Кобзарик», який термомодернізують спільно з NEFCO

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]