Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У Києві на базі професійного коледжу запрацював Центр відновлювальної енергетики (+фото)

29 грудня 2020 року, 14:22

Сьогодні у столиці на базі Київського професійного коледжу з посиленою військовою та фізичною підготовкою презентували Центр відновлювальної енергетики. Це спільний проєкт коледжу, міської влади Києва, Міністерства освіти і науки України, Міністерства закордонних справ Польщі та низки міжнародних партнерів.

Центр створений для підготовки робітників у галузі відновлювальної енергетики за професією «Майстер з монтажу та обслуговування систем відновлювальної енергетики». У 2019 році створенню центру передувало відкриття майстерні-лабораторії систем відновлювальної енергетики з урахуванням сучасних енергозберігаючих технологій.

«Зниження енергоспоживання – це світовий тренд, і Київ уже кілька років активно рухається шляхом впровадження енергозберігаючих технологій. Київ лідирує за кількістю енергоефективних проєктів у школах та дитячих садках, за кількістю енергосервісних контрактів, проєктів енергозбереження у житлових будинках», – сказав під час відкриття Центру заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.

Коледж, заснований у 1923 році, за період існування випустив понад 50 тисяч учнів. Заклад здійснює підготовку здобувачів освіти за такими напрямами: енергозберігаючі технології, телекомунікації, інформаційні технології, автосервіс, військово-професійна підготовка, готельно-туристичний сервіс, діловодство, машинобудування.

За словами заступника голови КМДА, взаємодія та партнерство з навчальними закладами особливо цінні: нині житлово-комунальна галузь як ніколи потребує кваліфікованих спеціалістів, які перейняли досвід та знання багаторічних працівників сфери.

Довідково.

У 2018 р. в рамках співробітництва між Міністерством закордонних справ Польщі (програма «Польська допомога задля розвитку») та ДНЗ «Київський професійний коледж з посиленою військовою та фізичною підготовкою» розпочався проєкт «Сонячний коледж», головною метою якого є започаткування професійної підготовки робітників широких кваліфікацій за професією «Майстер з монтажу та обслуговування систем відновлювальної енергетики», впровадження енергозберігаючих технологій та ефективного енергоменеджменту у столичних закладах професійної (професійно-технічної) освіти з метою підвищення економічної ефективності їх роботи і автономного енергозабезпечення та виховання екологічної свідомості у здобувачів освіти, уваги до проблем використання енергії, економії енергії та енергоресурсів, охорони навколишнього середовища.

Актуальність та інноваційність проєкту підтримано Міністерством освіти і науки України, розпочато експеримент всеукраїнського рівня за темою «Професійна підготовка кваліфікованих робітників для сфери обслуговування відновлювальних систем сонячної і теплової енергетики».

Педагоги Коледжу розробили освітні професійні програми сертифікованої підготовки робітників у сфері відновлювальної енергетики навчальних модулів «Фотоелектричні установки», «Геліо-колектори», «Помпи тепла (PCC, PCV, PCU)» для дорослого населення; навчальні плани та освітні програми для здобувачів освіти на базі базової та повної загальної середньої освіти.

Центр відновлювальної енергетики на базі професійного коледжу

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]