Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київавтодор» роз’яснив, скільки коштів витрачено на утримання вулично-дорожньої мережі під час осінньо-зимового періоду

26 травня 2020 року, 12:55

На утримання вулично-дорожньої мережі міста під час осінньо-зимового періоду 2019-2020 рр. було витрачено 395,4 млн грн. Про це повідомили у КК «Київавтодор».

У комунальній корпорації роз’яснюють, що ця сума витрачена не тільки на прибирання снігу. А на утримання вулично-дорожньоï мережі столиці впродовж 5 місяців – із листопада до березня.

Основна частина – це заробітна платня понад 3800 дорожників за 5 місяців: 326,2 млн грн, що майже на 20% більше ніж у минулому сезоні.

48,8 млн грн – на закупівлю паливо-мастильних матеріалів.

10,6 млн грн – на заготівлю протиожеледних матеріалів (частину матеріалів було заготовлено раніше і така практика застосовується останні 5 років).

6,4 млн грн –  на закупівлю запасних частин та ремонт техніки.

3,4 млн грн – на інші виробничі потреби (інструменти, спецодяг).

Попри замалу кількість опадів під час осінньо-зимового періоду 2019-2020 рр., постійно виконувався комплекс робіт із превентивної обробки протиожеледними матеріалами балансових об’єктів транспортної інфраструктури. Для запобігання утворення небезпечної ожеледі та слизькості при перепадах температури через 0°С оброблялися технічною сіллю, піщано-соляною сумішшю та ропою небезпечні ділянки: мости та шляхопроводи, спуски і підйоми, покриття із бруківки.

Завдяки малосніжній та теплій зимі на базах шляхово-експлуатаційних підприємств сформувався запас технічної солі у розмірі 44,6 тис. тонн (90% від планової потреби) орієнтовною вартістю близько 50 млн грн. Ці залишки солі використають під час наступного осінньо-зимового періоду, що також зекономить бюджетні кошти на її закупівлі у майбутньому.

Також за сезон було заощаджено паливо-мастильні матеріали і сформовано запас у загальному розмірі понад 400 тонн (дизельне паливо, бензин, газ) орієнтовною вартістю майже 8,5 млн грн.

Загалом за осінньо-зимовий період 2019-2020 рр., у порівняні з осінньо-зимовим періодом 2018-2019 рр., було зекономлено кошти в розмірі 58,5 млн грн.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]