Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київкомунсервіс» нагадує: батарейки, термометри та енергозберігаючі лампи слід викидати у спеціальні помаранчеві контейнери

14 лютого 2023 року, 11:22

Комунальне підприємство «Київкомунсервіс» наполегливо радить мешканцям Києва викидати відпрацьовані батарейки, енергозберігаючі лампи та термометри у спеціальні помаранчеві баки для небезпечних відходів. Не слід їх залишати в загальних контейнерах, адже на сміттєзвалищах під впливом природних факторів вони швидко руйнуються і токсичні речовини, які є в їхньому складі, потрапляють у ґрунт та воду.

Станом на сьогодні в Києві розташовано 206 локацій із контейнерами, призначеними для збору небезпечних відходів, які утворюються в побуті – батарейок, непошкоджених ртутних термометрів та енергозберігаючих ламп.

Лише за січень 2023 року відповідальними мешканцями столиці до зазначених контейнерів було здано:

  • 1524 кг відпрацьованих батарейок;
  • 177 непошкоджених ртутних термометрів;
  • 2988 енергозберігаючих ламп.

Із мапою розташованих контейнерів та додатковою інформацією про поводження з небезпечними відходами можна ознайомитись на офіційному сайті КП «Київкомунсервіс» за посиланням.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]