Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці створять молодіжну раду при Київській міській раді

16 грудня 2021 року, 14:23

При Київській міській раді створять консультативно-дорадчий молодіжний орган із метою залучення молоді до формування міської політики. Таке рішення підтримали 92 депутати.

За словами заступника міського голови – секретаря Київської міської ради Володимира Бондаренка, необхідно підвищувати залучення молоді у процеси формування міської політики та роботи органів місцевого самоврядування, адже це є важливим елементом демократії та народовладдя.

«Необхідно активізувати участь молоді у діяльності органів місцевого самоврядування та враховувати їхню думку у прийнятті рішень, які стосуються молодіжної політики. Створення консультативно-дорадчого органу при Київській міській раді дозволить реалізувати інституалізований інструмент впливу та забезпечить реалізацію ініціатив молодих киян. Також дуже важливо надати можливість розвивати практичні навички та отримати досвід співпраці з місцевою владою. Ми маємо розвивати молодіжну політику на місцевому рівні, впроваджувати цільові програми та розширювати можливості нового покоління», – наголосив Володимир Бондаренко.

Як зазначив депутат Київської міської ради, голова постійної комісії з питань освіти і науки, сім'ї, молоді та спорту Вадим Васильчук, молодіжна рада створюється на основі Закону України «Про основні засади молодіжної політики».

«Потрібно сприяти інтеграції дітей та молоді в суспільні процеси та разом із ними розробляти дієві інструменти розвитку сучасної європейської столиці. Важливо об’єднати молодих людей, які мають спільні інтереси та бажають реалізовувати проєкти та ініціативи, які вкрай важливі для становлення молодіжної політики у Києві. Потрібно залучити талановитих та здібних людей до активної участі у житті територіальної громади», – додав Вадим Васильчук.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]