Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада ухвалила цільову програму, націлену на впровадження європейських стандартів поводження з тваринами

24 грудня 2020 року, 15:57

Київська міська рада сьогодні прийняла рішення «Про затвердження міської цільової програми контролю за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2020-22 роки». Програма також передбачає завершення будівництва Центру захисту тварин – комплексу, який складатиметься з притулку, ветеринарної клініки із сучасним обладнанням та карантинного відділення. Про це повідомив на своїй сторінці Facebook директор Департаменту міського благоустрою Олексій Кулеба.

«На реалізацію програми з бюджету Києва передбачено 185 млн грн. Левова частина коштів буде спрямована на будівництво Центру захисту тварин у Дарницькому районі на вулиці Автопарковій», – зазначив Олексій Кулеба.

Він підкреслив, що у столичних притулках сьогодні нараховується понад 5 тисяч безпритульних тварин, тому обов’язок міста – надати їм необхідну підтримку. Прийняття програми дозволить уже цього року відшкодувати витрати на утримання безпритульних тварин громадським притулкам, які також виконують завдання міської цільової програми.

Варто зазначити, що завдяки відповідній міській цільовій програмі 2017-2019 років у Києві стерилізували понад 25 000 тварин. Близько 3000 тварин було прилаштовано в родини.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]