Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці підтримали Порядок відбору громадських організацій, на утриманні яких знаходяться притулки для тварин, для надання їм фінансової підтримки з міського бюджету

02 березня 2023 року, 18:39

У столиці підтримали Порядок відбору громадських організацій, на утриманні яких знаходяться притулки для тварин, із метою надання фінансової підтримки з міського бюджету. У подальшому порядок відбору буде доопрацьовано спільно з депутатським корпусом та представниками громадських організацій.

Як зазначив депутат Київської міської ради Дмитро Білоцерковець, відбір громадських організацій буде здійснюватись щорічно на конкурсній основі.

«Наразі фактично все навантаження у сфері захисту тварин лежить на зоозахисних громадських організаціях, які забезпечують роботу притулків, самостійно оплачують комунальні послуги, купляють корми та ліки для тварин, а також виплачують заробітну плату співробітникам. Водночас в умовах війни виникає високий ризик закриття приватних притулків через брак ресурсів, а тварини можуть опинитися на вулицях без нагляду. Тому необхідно забезпечити стабільне та якісне функціонування притулків, які знаходяться на утриманні громадських організацій. У бюджеті Києва передбачені кошти для надання фінансової підтримки з міського бюджету громадським організаціям, діяльність яких пов’язана з утриманням притулків для тварин. І наразі депутатський корпус Київської міської ради підтримав Порядок відбору зоозахисних громадських організацій, які зможуть отримати матеріальну допомогу», – підкреслив Дмитро Білоцерковець.

Як зазначив директор Департаменту міського благоустрою КМДА Тимур Ткаченко, притулки для безхатніх тварин функціонують за рахунок коштів їх власників, а також будь-яких інших, незаборонених законодавством джерел фінансування.

«Джерелом фінансової підтримки, зокрема, може бути і бюджет Києва. Запропоновані обсяги будуть виходити із коштів передбачених в бюджеті міста на відповідний рік. Представники громадських організацій та депутати Київської міської ради запропонували доопрацювати проект рішення. Вдячний за активну позицію та небайдужість, я цілком підтримую цю ініціативу. Обов’язково вислухаємо думку профільної громадськості та депутатів, та доопрацюємо порядок відбору», – додав Тимур Ткаченко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]