Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада застосує додаткові антикорупційні механізми для ефективного використання столичного бюджету під час здійснення публічних закупівель

08 лютого 2024 року, 16:55

Київська міська рада прийняла додаткові управлінські рішення для забезпечення ефективного та результативного використання коштів бюджету міста під час здійснення публічних закупівель. За таке рішення проголосували сьогодні 75 депутатів.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко, питання публічних закупівель, які проводять замовники державної і комунальної форми власності, викликає у суспільства низку питань, оскільки все частіше виникають ситуації, коли очікувана вартість закупівлі відрізняється від цін на аналогічні предмети закупівель, наявні у відкритих джерелах.

«Боротьба проти корупції виходить на основні позиції, і це правильно. Із часу незалежності та до сьогодні Україна поступово посилює контроль над будь-якими корупційними ризиками. Ми будуємо нове суспільство, де питання відкритості та прозорості є у пріоритеті. Тому для ефективного використання бюджету Києва під час здійснення публічних закупівель було розроблено додаткові управлінські рішення – застосування превентивних антикорупційних механізмів. Зокрема передбачено проведення попереднього моніторингу цін на аналогічні предмети закупівлі в інтернет-маркетплейсах перед оголошенням закупівлі та визначення очікуваної ціни закупівлі із врахуванням результатів вказаного моніторингу. Це дозволить належно обґрунтувати очікувану вартість закупівлі, оскільки ціна за одиницю товару буде визначена з урахуванням уже наявних конкурентних цін на відповідному ринку. А також мінімізувати можливість завищення цін замовниками», – наголосив Володимир Бондаренко.

Він додав, що запровадження цих додаткових управлінських рішень сприятиме підвищенню довіри до прозорості публічних закупівель та розвитку чесної і відкритої системи управління коштами територіальної громади.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]