Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Нарахування одноразової допомоги в розмірі 30 тисяч гривень мобілізованим у Києві здійснюється автоматично – без участі мобілізованого (+інфографіка)

08 лютого 2024 року, 16:22

Київ виплачуватиме 30 тисяч гривень громадянам, мобілізованим після 1 грудня 2023 року. Одноразова матеріальна допомога мобілізованим нараховуватиметься в безготівковій формі на соціальний (зарплатний) рахунок автоматично – без участі мобілізованого. Утримувачі ж муніципальної картки «Картка киянина» отримають одноразову виплату на свій картковий рахунок. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Для цього Київський міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки щомісяця надаватиме Департаменту муніципальної безпеки інформацію про мобілізованих.

Мобілізований має надати до ТЦК та СП такі документи: копії ідентифікаційного коду, паспорта громадянина України (1, 2 сторінка останнього місця реєстрації) чи ID-картки, довідку/виписку з банку про відкриття соціального (зарплатного) рахунку.

На підставі цих даних Департамент соціальної та ветеранської політики КМДА здійснюватиме одноразову адресну матеріальну допомогу. Наголошуємо, нарахування здійснюються без безпосередньої участі мобілізованого.

Місто доопрацювало з ТЦК механізм виплати матеріальної допомоги. Крім того, Київ розширив перелік отримувачів, додавши осіб, які підписали контракт. Перші виплати мають відбутися до кінця лютого.

Важливо: тим, хто мобілізувався до початку лютого, ймовірно необхідно буде надати до свого ТЦК додаткові документи. Отримати консультацію можна за номерами: 044-290-44-37; 044-290-42-01.

Одноразова виплата спрямована на додаткове матеріальне забезпечення новобранців. Відповідний порядок надання одноразової адресної матеріальної допомоги затверджено рішенням Київради.

Нагадаємо, виплати передбачені для громадян України, які призвані на військову службу під час мобілізації, на особливий період, на військову службу за контрактом рядового, сержантського, старшинського і офіцерського складу та перебувають на військовому обліку в районних ТЦК та СП.

Інфографіка, на якій зображено, як нарахується одноразова допомога в розмірі 30 тисяч гривень мобілізованим

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]