Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада затвердила природоохоронні заходи для реалізації у 2021 році

27 травня 2021 року, 13:26

Київська міська рада затвердила перелік природоохоронних заходів у столиці, що фінансуватимуться з Київського міського фонду охорони навколишнього природного середовища в цьому році. Серед першочергових кроків – очищення русла річки Либідь, благоустрій озера Синє, збір та утилізація відходів. За відповідне рішення проголосував 81 депутат.

«Готуючи цей перелік заходів, ми передусім керувались стратегією розвитку Києва до 2025 року та тими проблемами, що найбільше хвилюють киян – якість повітря, складнощі із вивозом сміття та його сортуванням, збереження зелених насаджень», – розповів начальник Управління екології і природних ресурсів КМДА Олександр Возний.

Цей перелік охопив усі сфери – водні і рослинні ресурси, стан повітря, поводження з побутовими відходами, збереження природньо-заповідного фонду тощо. Особливу увагу приділять обстеженню та очищенню русла річки Либідь у Солом’янському, Голосіївському та Шевченківському районах і приведенню його до належного стану, що дуже актуально. Також розчистять і благоустроять озеро Синє, що в Подільському районі, побудують систему поливу в парку «Позняки».

Окрім того, планується інвентаризація та паспортизація водних об’єктів. За словами начальника Управління, це необхідно для того, щоб навести порядок і захистити їх від незаконних дій. Серед інших планів – будівництво комплексу з переробки й утилізації органічних відходів, визначення джерел забруднення повітря.

На часі й обстеження ґрунтів, створення регіонального ландшафтного парку «Парк Партизанської слави», подальше озеленення Києва і захист природнього заповідного фонду.

«Усе це спрямовано на поліпшення екологічного стану столиці. Сподіваюсь, що кияни незабаром побачать і відчують результати нашої роботи», – сказав Олександр Возний.

Рішення підтримали постійні комісії Київради з питань екологічної політики, з питань бюджету та соціально-економічного розвитку, з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]