Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Київрада звернулась до Уряду та народних депутатів України із закликом організувати інклюзивний процес обговорення та зміни Національної стратегії доходів України

21 березня 2024 року, 15:02

Київрада звернулась до Кабінету Міністрів України та народних депутатів України щодо організації інклюзивного процесу обговорення та зміни Національної стратегії доходів України. Таке звернення підтримали сьогодні, 21 березня, на пленарному засіданні Київської міської ради 65 депутатів.

Як зазначив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко, попри заяви про те, що Україна планує протягом найближчих семи років уніфікувати власне податкове законодавство до кращих європейських практик, оприлюднений проєкт Національної стратегії доходів України до 2023 років викликав багато критики серед підприємців.

«Непередбачуваність державного економічного регулювання стає для бізнесу однією з основних загроз. І зараз Національна стратегія доходів України також передбачає низку суперечливих кроків щодо зміни системи. Варто зазначити, що документ вперше за останні роки напрацьовувався в закритому режимі, за інформацією, яку ми маємо – без будь-яких консультацій із науковцями, громадянським суспільством та представниками бізнесу. Такий неінклюзивний процес значно погіршує якість документів та ускладнює реалізацію відповідних пропозицій. Це може стати одним із ключових факторів, який у час тривалої війни та економічної кризи гальмуватиме в майбутньому економічне відновлення України. Адже таке надскладне, нестабільне та недружне до бізнесу податкове законодавство, скоріше за все, не здатне обслуговувати ослаблену війною економіку та продукувати швидке економічне відновлення», – наголосив Володимир Бондаренко.

Він додав, що столиця закликає Кабінет Міністрів України та народних депутатів України організувати інклюзивний процес обговорення та зміну Національної стратегії доходів України за участю провідних аналітичних центрів і бізнес-асоціацій, а також провести повноцінний аналіз витрат-вигод ключових пропозицій цієї Стратегії та опублікувати результати аналізу для публічного обговорення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]