Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У столиці затвердили Міську цільову програму сприяння розвитку промисловості, підприємництва та споживчого ринку на 2024-2025 роки

07 грудня 2023 року, 17:07

У столиці затвердили Міську цільову програму сприяння розвитку промисловості, підприємництва та споживчого ринку на 2024-2025 роки. Таке рішення було прийнято сьогодні на пленарному засіданні Київської міської ради.

Як зазначив директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Володимир Костіков, Програма спрямована на підвищення рівня конкурентоспроможності економіки Києва та покращення рівня комфорту його мешканців.

«Ми зосереджуємо увагу на створенні та розвитку високотехнологічних виробництв і надаватимемо підтримку столичним підприємствам в інноваційній діяльності й взаємодії із зовнішніми розробниками інноваційних продуктів і рішень. Програма передбачає розробку концепції індустріального парку та наукового парку «Академсіті», дослідження напрямів розвитку промисловості та підприємництва у столиці, організацію і проведення щорічних корпоративних інноваційних сесій «Індустріальний хакатон» для знаходження інноваційних рішень. Крім цього, буде підтримано корпоративну програму експертно-консультаційної підтримки комунальних підприємств», – наголосив Володимир Костіков.

Він розповів, що також окремо у Програмі визначені заходи для розвитку ринків збуту промислової продукції, зокрема підтримки експортоорієнтованих виробництв з акцентом на види економічної діяльності, визначені як основні напрями смартспеціалізації міста.

«Крім того, будемо працювати над налагодженням дієвого зв’язку між дослідницькою і підприємницькою сферами. А також над розширенням доступу суб’єктів малого і середнього бізнесу до фінансових ресурсів, зокрема через надання фінансово-кредитної та інтегральної підтримки, консультацій тощо. В умовах війни місто розуміє потреби та сприятиме становленню й розвитку соціального підприємництва. І, звісно ж, працюємо над продовольчою безпекою мешканців столиці та впроваджуватимемо сучасні стандарти торговельного обслуговування споживачів», – додав Володимир Костіков.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]