Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київська міська лікарня ветеринарної медицини» провела майстер-клас щодо адаптації собак в умовах війни (+фото)

30 травня 2022 року, 11:38

У столичному парку «Вербовий гай» відбувся майстер-клас із теми «Адаптація собак в умовах війни». Фахівці комунального підприємства «Київська міська лікарня ветеринарної медицини» навчили власників тварин правильно працювати зі спорядженням для собак, як привчити улюбленця безпечно рухатись поруч навіть під час раптових гучних звуків, як поводитись із твариною, що перебуває у стані стресу тощо.

Окрім знань, учасники майстер-класу отримали подарунки: серед присутніх були розіграні сертифікати на комплексну вакцинацію, а також іграшки та корм для собак. Під час заходу відбувалась реєстрація тварин у системі «Реєстр домашніх тварин».

За словами в.о. директорки лікарні Наталії Мазур, подібні майстер-класи будуть корисними і в мирний час:

«На жаль, подібні знання можуть знадобитись в будь-який момент, тому власникам тварин слід бути готовими до всього. На майстер-класі ми вчимо людей, як правильно діяти в умовах, коли собака потрапляє під вплив слухових подразників – голосних вибухів, сирен тощо. Ці знання можуть знадобитись і в мирний час: щороку під час новорічних свят до нас звертаються десятки власників тварин, чиї улюбленці, злякавшись феєрверків, вирвались і в результаті загубились або отримали травми. Наші майстер-класи вчать, як зменшити стрес для тварини через раптові звуки, як правильно заспокоїти улюбленця. Ці знання, без перебільшення, можуть врятувати життя собаці».

Майстер-клас щодо адаптації собак в умовах війни

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]