Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Київводоканал» посилив контроль якості води під час сезонного паводку

17 квітня 2023 року, 10:52

ПрАТ «АК «Київводоканал» посилив контроль якості водопровідної води під час сезонного паводку. Про це повідомляє підприємство.

За інформацією фахівців, рівень та якість води у Дніпрі впливають на технологічні процеси водопідготовки. Через інтенсивність паводку Київська ГЕС почала інтенсивний скид води, що призвело до залпового погіршення якості води в річці.

«Київводоканал» наголошує, що через паводок вода може тимчасово мати злегка жовтуватий колір. Проте цей показник кольоровості залишається в межах норми, передбаченої ДСанПіН, і не впливає на якість та безпеку водопровідної води.

Фахівці підприємства щодня відбирають проби на всіх етапах водопідготовки, на виході з очисних споруд та у розподільчих водопровідних мережах міста – у 35 контрольних точках на різних вулицях у всіх районах Києва. Посилений контроль здійснюється за фізико-хімічними та мікробіологічними  показниками.

Нагадаємо, за інформацією синоптиків, рівень цьогорічного весняного водопілля буде вищим за минулорічний. Це спричинено, зокрема, підвищеним рівнем опадів. Жителів низки територій та тих, хто проживає поряд з водоймами, закликають підготуватись до імовірних підтоплень.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]