Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кияни-Захисники та киянки-Захисниці, які отримали інвалідність через втрату кінцівки, можуть отримати часткову компенсацію за придбане авто

05 квітня 2024 року, 10:05

У 2023 році столиця розпочала виплату часткової компенсації за придбаний легковий автомобіль для військових, які отримали інвалідність через повну чи часткову втрату кінцівки після 24 лютого 2022 року. Компенсація передбачена міською цільовою програмою «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України» і надається після купівлі авто. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

«Міська цільова програма «Підтримка киян – Захисників та Захисниць України» спрямована на соціальний захист і підтримку як наших ветеранів, так і членів їхніх сімей, родин загиблих і полонених Захисників і Захисниць. Серед іншого, ми передбачили надання й матеріальної допомоги на часткову компенсацію за придбаний легковий автомобіль військовим, які отримали інвалідність І та ІІ групи через ампутацію кінцівки або її частини після 24 лютого 2022 року. Важливо, що компенсація надається на купівлю нового автомобіля, таким чином ми забезпечуємо прозорість процесу. Вартість машини не регламентована, утім сума компенсації складає 180 прожиткових мінімумів для працездатних осіб. На сьогодні це 545 040 гривень», — зазначила Марина Хонда.

Під час подання заяви на компенсацію та безпосереднього отримання матеріальної допомоги заявник повинен бути зареєстрований у Києві.

Ознайомитись із Порядком виплати допомоги та переліком необхідних документів можна на сайті Департаменту соціальної та ветеранської політики КМДА.

Рішення про матеріальну допомогу на часткову компенсацію за придбаний легковий автомобіль приймається комісійно протягом 30 календарних днів із дня надходження відповідної заяви.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]