Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кияни надали понад 12 тисяч пропозицій щодо перейменувань міських об'єктів

17 травня 2022 року, 13:45

Кияни надали понад 12 тисяч пропозицій щодо перейменувань вулиць, провулків, алей, проспектів та шосе задля завершення процесу дерусифікації. Про це повідомив заступник міського голови – секретар Київради Володимир Бондаренко.

За його інформацією, до секретаріату Київської міської ради надійшли тисячі пропозицій, які наразі необхідно опрацювати. Тому до 22 травня буде створено консультативно-дорадчий орган для отримання фахових висновків щодо перейменування та присвоєння нових назв міським об’єктам.

«Залучені експерти, спеціалісти та дослідники з семи українських інститутів до 5 червня нададуть висновки щодо понад 12 тисяч пропозицій і допоможуть сформувати остаточний перелік міських об’єктів, які підлягають перейменуванню. Українське законодавство забороняє називати іменами живих людей міські об’єкти, тому пропозиції перейменувати їх на честь лідерів наших союзників у боротьбі з військовою агресією росії не можуть бути включені до голосування. Водночас ми залишимо всі пропозиції щодо перейменувань, які стосуються наших іноземних партнерів та не суперечать законодавству», – розповів Володимир Бондаренко.

Він наголосив, що після завершення процесу систематизації та опрацювання всіх отриманих пропозицій буде розпочато рейтингове електронне голосування.

«Із метою дотримання принципів публічності та прозорості, а також захисту персональних даних від можливих кібератак та фальсифікацій, голосування відбудеться в додатку «Київ Цифровий» – з обов’язковою верифікацією киян через BankID. Воно буде тривати до 19 червня цього року. Перейменування стосуватиметься винятково тих об’єктів, які визначить територіальна громада Києва шляхом рейтингового електронного голосування. На основі отриманих результатів депутатський корпус прийме рішення щодо перейменувань. Присвоєння нових назв топомічним об’єктам має важливе історичне та національне значення, а також буде впливати на нашу культорологічну свідомість», – додав Володимир Бондаренко.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]