Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА та Представництво Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні підписали меморандум про спільну протидію домашньому насильству

09 жовтня 2019 року, 16:49

Заступниця голови КМДА Марина Хонда та Представник Фонду ООН у галузі народонаселення в Україні Хайме Надаль підписали сьогодні меморандум про спільний трирічний проект, який дасть змогу створити єдину ефективну систему реагування та допомоги у випадках вчинення домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Про це повідомила заступниця голови КМДА Марина Хонда.

«За офіційними даними, у нас близько 10 тисяч звернень щодо насильства в родині. Але, за аналітикою міжнародних організацій, – це лише 10% від реального показника насильства в сім’ї. Фактично, жінки звертаються вже тоді, коли є загроза життю і здоров’ю. Коли ми побачили таку загрозливу статистику, то в нас постало питання, як запобігти цьому. Як зробити так, щоб жінка в разі потреби своєчасно отримала саме ту послугу, що їй потрібна: юридичну, психологічну тощо. Ми маємо зробити єдину правильну систему, яка об’єднає в собі всі ці необхідні послуги. Фонд народонаселення реалізував подібні проекти в маленьких містах. Київ – величезне місто і тут потрібні трохи інші підходи», – зазначила Марина Хонда.

Предметом співпраці в рамках цього Меморандуму стане розбудова дієвої системи реагування на випадки вчинення домашнього насильства та сервісів допомоги постраждалим. Зокрема, передбачається створення єдиного колл-центру для осіб, які постраждали від насильства, поява оперативних груп реагування, які надаватимуть необхідну допомогу, розгортання широкої інформаційної кампанії, яка покликана змінити ставлення суспільства на випадки насильства.

«Для нашого міста-мільйонника, де люди часто не знають своїх сусідів, питання превентивних заходів щодо боротьби із насильством в родині та реакція суспільства на такі факти є дуже актуальними. Для нас важливо розробити систему ефективного надання всіх послуг», – додала Марина Хонда.

 

 

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]