Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМДА у співпраці з КПІ ім. Ігоря Сікорського, Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge та Klitschko Foundation започаткували акселераційну програму «Стійке місто»

07 березня 2024 року, 11:10

Київська міська державна адміністрація у співпраці з КПІ ім. Ігоря Сікорського, Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge та Klitschko Foundation започаткували акселераційну програму «Стійке місто».

Акселераційна програма «Стійке місто» збере талановитих розробників, дизайнерів, урбаністів та інших креативних особистостей для пошуку інноваційних технологічних рішень, спрямованих на підвищення стійкості житлових будівель Києва.

«Стійкість міста – це не лише відповідь на виклики, але й шлях до інновацій, де творчі мислителі об’єднують зусилля для створення міста майбутнього. Участь у City Resilience Accelerator – це шанс не лише змінити Київ, але й впровадити нові проєкти сталого та стійкого розвитку», – додав Петро Оленич, керівник цифрової трансформації Києва.

У межах програми КПІ ім. Ігоря Сікорського спільно з Інноваційним холдингом Sikorsky Challenge та благодійною організацією Klitschko Foundation організує стартап-акселератор для енергетичної стійкості.

У межах акселераційної програми буде розроблений Коефіцієнт Стійкості житлових будівель міста та проведений конкурс «Смарт-системи енергомоніторингу і програмні рішення розвитку систем енергетичного менеджменту», що охопить аналітичні системи енергетичного менеджменту житлових будівель, програмні рішення для аналізу даних із систем обліку енергії, інтерфейси для відображення результатів енергомоніторингу, системи IoT для збору даних, алгоритми машинного навчання для прогнозування та оптимізації енергоспоживання.

«Без інновацій та інноваторів, якими можуть виступати підприємці, вчені, студенти та школярі, неможливо побудувати ні стійкого міста, ні стійкої держави. Саме інновації будують фундамент сильної країни. Попри будь-які виклики, які стоять перед нами у воєнний час, головною ціллю Акселераційної програми є зібрати інноваторів та інновації, які спроможні забезпечити стійкість міста: енергетичну, безпекову із застосуванням ІТ-технологій та ІоТ», – додала Інна Малюкова, керівниця Всеукраїнської інноваційної екосистеми «Sikorsky Challenge».

Конкурс відбудеться 26-27 червня 2024 року у форматі офлайн та онлайн.

Перші три призові місця отримають гранти від організаторів.

Перспективні проєкти зможуть взяти участь у фіналі XIII Міжнародного Фестивалю Sikorsky Challenge 2024 та знайти інвесторів для виконання замовлень чи відкриття невеликих стартапів у Києві.

Акселераційна програма є частиною співпраці з Bloomberg Philanthropies, яку анонсували раніше.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]