Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

КМВЦА: Зведення станом на 19 березня від голови Київської міської військово-цивільної адміністрації

19 березня 2022 року, 18:10

Дорогі кияни, бажаю здоровʼя!

Обстановка в Києві та області складна, але контрольована. Доба у столиці минула спокійно.

Ми продовжуємо брати безпосередню участь в евакуації громадян із сіл та містечок Київщини. Забезпечуємо транспортом, допомагаємо із тимчасовим проживанням.

Наші сили Протиповітряної оборони у постійній бойовій готовності та  готові цілодобово знищувати повітряні цілі противника в небі над Києвом. Але варто сказати, що вперше за ці дні столицю не обстріляли рашистські загарбники. Ще одну гарну новину ми отримали від наших колег, які воюють в районі Попасної. Там переносним зенітним комплексом Стінгер була збита ракета «Точка-У». Це говорить про те, що у нас є така зброя, якою ми можемо їх збивати і не давати знищувати наші міста і села.

Активних наступальних дій за сьогодні не відзначено. Ворожі війська здійснюють перегрупування та логістичне забезпечення своїх підрозділів, закріплюються на захоплених рубежах та готуються до відновлення наступальних дій.

Основні зусилля окупантів спрямовані на оточення Києва. Завдяки героїзму українських бійців та стійкому командуванню сил оборони Київ утримує свої рубежі. Кожен ворожий танк, кожного російського солдата буде знищено ще на околицях міста.

Загалом у Києві від початку вторгнення російські війська пошкодили 36 житлових будинків, 5 приватних садиб, 6 шкіл та 4 дитячі садочки. Пошкоджені фасади, балкони та вікна у 57 домах. Загинули 228 людей, у тому числі 4 дитини. Отримали поранення 912 осіб, у тому числі 16 дітей.

Це болюча статистика. Але ворог теж несе значні втрати. Особовий склад української армії переповнений бажанням знищувати ворога вдень, вночі, у повітрі та на морі.

Київ продовжує жити. Повертаються до роботи підприємства малого та середнього бізнесу. У деяких спокійних районах столиці запрацювали кавʼярні. Продовжують функціонувати ринки та аптеки. Столиця забезпечена достатньою кількістю продовольчих товарів, медикаментів.

Дякую всім людям, хто залишився у місті та забезпечує роботу важливих інфраструктурних обʼєктів, а також працюють на економіку країни.

Нас не здолати, разом – ми сила!

Разом до перемоги!

Слава Україні!

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]