Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Кошти статутного капіталу «Київтеплоенерго» спрямовуються на закупівлю техніки, ремонт мереж та підготовку до зими – в.о. директора В’ячеслав Бінд

01 червня 2018 року, 13:26

Процес завершення угоди столиці з ПАТ «Київенерго», яке тривало протягом 16 років, та передача енергетичного комплексу від приватної до комунальної власності – складна і багатоступенева робота. Процедура повернення вже відбувається, виконавцем послуги гарячого водопостачання і централізованого опалення стало комунальне підприємство «Київтеплоенерго». Про це в інтерв’ю «Українським новинам» повідомив в.о. директора КП «Київтеплоенерго» В’ячеслав Бінд.

За його словами, перехідний етап дуже складний, адже це безпрецедентна історична подія, коли найбільший в Україні енергетичний комплекс переходить від одного управителя до іншого. Уже зараз функцію підготовки до зими та забезпечення стабільного входження в опалювальний сезон виконує КП «Київтеплоенерго».

«Якщо говорити конкретно про роботу комунального підприємства, то формуємо його фактично з нуля. Ми повинні сформувати ресурс підприємства, якого буде достатньо для якісного обслуговування споживачів», – зауважив керівник підприємства.

У березні на пленарному засіданні Київської міської ради, депутати збільшили розмір статутного капіталу КП «Київтеплоенерго» на суму ‎1,2 млрд грн. Це гроші, які пішли на закупівлю протиаварійної техніки і обладнання, оплату енергоносіїв, закупівлю матеріалів для ремонту теплових мереж, заробітну плату робітникам, створення геоінформаційної системи інженерних мереж, тощо. Та слід розуміти, що і цього майна для оперативної та якісної роботи підприємства, яке забезпечує життєдіяльність міста, буде недостатньо.

За словами керівника «Київтеплоенерго», на даний момент на роботу до підприємства перейшли близько 5 тисяч працівників «Київенерго».

«Після переходу ТЕЦ і заводу «Енергія» в міське управління, додасться ще близько 2,5 тис. осіб. Частина побутовців і фінансистів, які займаються розрахунками, до 15 травня працювали у ПАТ «Київенерго» до закриття місяця або на 50% працюють у нас», – зазначив В’ячеслав Бінд.

Він додав, що від переходу на роботу до «Київтеплоенерго» не відмовився ніхто. Зарплата зберіглася, для співробітників майже нічого не змінилося. Вони працюють на звичному обладнанні і техніці.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]