Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Максим Бахматов: «Без посилення контролю за паркуванням у центрі Києва неможливо вирішити проблеми із трафіком»

28 січня 2020 року, 12:57

Без посилення контролю за паркуванням у центрі Києва неможливо вирішити проблеми із трафіком у місті. Про це в інтерв’ю виданню «КиевVласть» повідомив радник Київського міського голови Максим Бахматов.

«Щоб місто їхало, ми повинні робити системні дії – очищення громадських смуг за допомогою евакуаторів, парковки», – зазначив Максим Бахматов.

Він також зазначив, що більшість паркувальних майданчиків, що розташовані у центрі міста, не заповнені автомобілями навіть у години пік.

«Основне обурення з боку людей викликає те, що ми вимагаємо діяти за правилами. Мовляв, у чому проблема, я ж всього на п’ять хвилин припаркувався. А те, що перекриваються смуги громадського транспорту, виїзди – це все може привести в результаті до смертей людей, коли «швидка допомога» або пожежники не можуть вчасно дістатися на місце події», – додав радник міського голови.

Нагадаємо, інспектори з паркування розпочали контроль за оплатою паркувальних послуг у липні минулого року. Місто підписало договори на послуги з евакуації з п’ятьма компаніями. Дві з них – комунальні підприємства, три – приватні компанії. У середньому на вулицях столиці сьогодні працюють близько 22-х евакуаторів.

Авто порушників переміщують на спеціальні майданчики чи стоянки Головного управління Національної поліції в місті Києві. Повернути авто можна після сплати штрафу.

Для комфорту водіїв існує інтерактивна мапа, де представлений паркувальний простір столиці. У мобільних додатках для сплати паркування UNIP, Parkіng UA та Bаrking зручно відшукати найближчий майданчик. Оплата здійснюється безготівково за допомогою мобільних додатків, паркувальних талонів, SMS або паркоматів.

У додатку Kyiv Smart City окрім придбання паркувальних талонів тепер доступна функція погодинної оплати.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]