Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Мавпи і лемури КиївЗоо повернулись на свої зелені острови (+фото, відео)

24 травня 2024 року, 11:44

Мавпи і лемури КиївЗоо повернулись на свої зелені острови. Про це повідомляє КП «Київський зоопарк», який запрошує побачити приматів просто неба.

Так, родина з шести капуцинів уже насолоджується своєю природною оазою у 250 кв. м посеред озера. На острові без парканів та огорож ростуть великі розлогі дерева висотою понад 10 метрів. Між ними закріплені спеціальні дерев’яні конструкції для стрибків і прогулянок. Мавпочки мають власний оглядовий місточок над озером та дерев’яний грибок від спеки і дощу. А для смакування улюбленої їжі побудовані чотири помости для «пікніків».

На двох сусідніх островах площею понад 100 кв. м розмістилась сім’я з двох лемурів варі. Примати мають свій затишний будиночок для відпочинку, дерев’яний грибок від спеки і дощу та помости для «пікніків». А для активностей і переміщення між деревами закріплено спеціальні канати. 

Четвертий і найбільший острів, площею майже 300 кв. м, облюбувала велика родина з дев'яти котячих лемурів, серед яких і «діти війни» – Байрактар та Джавеліна. На зеленому острові посеред розлогих дерев і кущів встановлені три дерев’яні помости, натягнуті чотири пенькові канати, а також облаштований штучний водограй-грибочок від сонця та дощу.

Побачити острови та їхніх мешканців можна на нижньому парку КиївЗоо.

Вхід у зоопарк – до 17:00, перебування на території – до 18:30. Час роботи квиткових кас: пн – з 12:00 до 17:00, вт–нд – з 10:00 до 17:00. Також можна із знижкою придбати квитки онлайн на сайті.

Закликаємо містян пам’ятати про власну безпеку, бути обачними та під час сигналу повітряної тривоги переходити в укриття.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]