Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

«Майстерня міста 2.0: Безпека та сталий розвиток»: 7 вересня у столиці відбудеться урбаністичний фестиваль

05 вересня 2024 року, 12:27

7 вересня у столиці відбудеться урбаністичний фестиваль «Майстерня міста 2.0: Безпека та сталий розвиток». На відвідувачів заходу чекають тематичні тренінги, майстер-класи, спортивні заходи, інтерактивні зустрічі, обговорення питань міського розвитку та дискусії. Організатор – Департамент суспільних комунікацій КМДА. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень та відповідальна за впровадження безбарʼєрності в Києві Марина Хонда.

«Майстерня міста відбудеться у столиці вже вдруге. Торік захід відвідали близько 10 000 киян і гостей міста. Цьогоріч ми сподіваємось залучити ще більше людей. Наприклад, на інтерактивній локації в парку імені Тараса Шевченка учасники Майстерні зможуть спробувати піднятися пандусом на кріслі колісному, щоб особисто відчути, яких фізичних зусиль потребує подолання таких перешкод. Також можна буде пройтися з використанням тростин для незрячих. На цій локації відвідувачі зможуть глибше зрозуміти потреби людей з інвалідністю, що сприятиме створенню більш доступного й інклюзивного міста. А ми, як міська влада, за підсумками отримаємо цінні рекомендації щодо формування безбарʼєрного інклюзивного середовища», – сказала Марина Хонда.

За її словами, мета заходу – налагодити комунікацію між громадою, бізнесом і владою щодо процесів розвитку й оновлення столиці, об’єднання соціально корисних ініціатив і створення комунікаційного майданчика. 

«Уже традиційно Майстерня міста проходитиме в межах Форуму розвитку громадянського суспільства. Ми вдячні нашим стратегічним партнерам GIZ в Україні, за підтримки яких другий рік поспіль міська влада спільно з інститутами громадянського суспільства презентує свої проєкти киянам і гостям столиці. Цьогоріч акценти Майстерні знову зосереджені на безпеці та на сталому міському розвитку, оскільки ми розуміємо, що навіть у нелегкі часи маємо робити все можливе для подальшого розвитку міста та комфортного життя в ньому. Для киян і гостей міста ми готуємо безліч змістовних активностей. Основні будуть проходити у парку імені Тараса Шевченка. Також у межах Майстерні заходи відбудуться в парку «Наталка» в Оболонському районі та у відкритих громадських просторах Vcentri HUB Шевченківського, Голосіївського, Солом’янського та Дніпровського районів», – зазначила директорка Департаменту суспільних комунікацій КМДА Мирослава Смірнова.

Крім того, всі охочі зможуть долучитися до інтерактивного квесту від Київ Цифровий, відсканувавши QR-коди, розміщені у всьому парку, а також доєднатись віртуально в Instagram.

«Участь громади у заходах на кшталт Майстерні міста є ключовою для розвитку Києва. Кожен із нас може зробити свій внесок у створення безпечного, комфортного та інноваційного міста. Київ Цифровий продовжує впроваджувати нові інструменти, аби кожен мешканець міг активно долучатися до життя столиці. Також під час заходу в парку можна буде придбати мерч Київ Цифровий. Усі виручені кошти будуть спрямовані на підтримку проєкту «Безпечне небо», який є частиною міської благодійної ініціативи #StandbyKyiv», – підкреслив заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень у сфері цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Петро Оленич.

Майстерня розпочнеться 7 вересня о 10:00 у парку імені Тараса Шевченка ранковою руханкою від зіркових українських спортсменів.

Офіційне відкриття Майстерні відбудеться о 12:00, детальніше про активності – у програмі.

За анонсами усіх подій Майстерні слідкуйте на Facebook-сторінці Департаменту суспільних комунікацій КМДА.

Організатори закликають відвідувачів дбати про власну безпеку та слідувати в укриття під час оголошення повітряної тривоги. Найближчі укриття – Київський національний університет імені Тараса Шевченка та станція метрополітену «Площа Українських Героїв».

Захід відбувається за підтримки проєкту «Інтегрований розвиток міст в Україні ІІ», що виконується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за фінансової підтримки урядів Німеччини та Швейцарії.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]