Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: Уже третій день поспіль у столиці перевищено показник завантаженості ліжок із киснем, місто фактично на порозі «червоної» зони

28 жовтня 2021 року, 11:01

У столиці третій день поспіль показник завантаженості ліжок із киснем перевищує 65%, а це означає, що місто – фактично на порозі «червоної» зони. Рішення про встановлення «червоного» рівня епідеміологічної небезпеки приймає Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуації, але ми збираємо місцеву комісію ТЕБ та НС вже завтра. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник на своїй сторінці у Facebook.

«За останню добу захворіла 1451 людина, летальних випадків – 39. Ситуація в лікарнях непроста – наразі там перебувають 3334 пацієнти, у тому числі 50 дітей, з підтвердженим діагнозом COVID-19; 452, у тому числі 27 дітей, – із підозрою на захворювання. Загалом у важкому стані 2411 пацієнтів. На ліжках інтенсивної реанімації перебувають 339 хворих. 59 – підключено до апарату штучної вентиляції легень, ще 232 перебувають на неінвазивній штучній вентиляції легень. Кисневої підтримки потребують 2888 хворих», – розповів Микола Поворозник.

Він зазначив, що місто нарощує темпи вакцинації, бо це єдиний спосіб уберегтися від важкого перебігу хвороби. Тільки за минулу добу у столиці вакциновано 27 566 осіб. Загалом від початку вакцинальної кампанії у столиці здійснено 2 166 837 щеплень.

«Місто створило всі умови для вакцинації. Кожен може щепитися в максимально зручному для себе місці: біля дому чи біля роботи. Вакцинуйтеся і бережіть себе!» – закликав Микола Поворозник.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]