Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Уперше у столиці Аргентини за ініціативи КМДА пройшли «Дні українського кіно» – Дмитро Загуменний

28 жовтня 2021 року, 11:19

фото - Посольство України в Аргентинській Республіці

За ініціативи Київської міської державної адміністрації у столиці Аргентини пройшли «Дні українського кіно». Захід відбувся у рамках проведення Днів Києва в м. Буенос-Айрес, приурочених до 20-ї річниці від офіційного підписання угоди про встановлення дружніх зв’язків між столицями двох держав. Про це повідомив керівник апарату КМДА Дмитро Загуменний.

«Цей захід, організований Посольством України в Аргентинській Республіці, став можливим завдяки КМДА. Приємно, що завдяки столичній владі уперше мешканці аргентинської столиці мали змогу долучитися до перегляду кращих українських стрічок. Сподіваюся, що ми і надалі будемо успішно втілювати спільні проекти в життя. Адже «Дні українського кіно» дійсно отримали резонанс та схвальні відгуки в Аргентині», – зазначив Дмитро Загуменний.

Як повідомляє Управління міжнародних зв’язків апарату КМДА, відкрила «Дні українського кіно» стрічка «Білий птах з чорною ознакою» Юрія Іллєнка. Показ присвятили 80-річному ювілею народного артиста України Богдана Ступки.

До програмної добірки «Днів українського кіно» також увійшли українські кінофільми – «Толока» (реж. Михайло Іллєнко), «Соловей співає» (реж. Сергій Кримський), «Міф» (реж. Леонід Кантер, Іван Ясній), «Заборонений» (реж. Роман Бровко) та Кіноальманах «Все починається в Києві».

Стрічки з субтитрами були надані  КП «Київкінофільм» за сприяння Державного агентства України з питань кіно.

Покази пройшли у приміщенні «Театро дель Глобо» за інформаційної підтримки Міністерства культури Уряду Автономного міста Буенос-Айрес.

Як зазначили у Посольстві України в Аргентинській Республіці, захід набув значного розголосу: анонс щодо Днів українського кіно напередодні транслювали на радіостанції провідного радіо столиці «Радіо Мітре», вийшла стаття «Путівник з мистецтва та культури: тиждень з 8 до 15 жовтня» у провідному аргентинському виданні Infobae, а також публікація в українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ».

Культурний захід відвідали члени дипломатичного корпусу, представники громадських кіл, ЗМІ, керівники та члени українських громадських організацій Аргентини.

«Дні українського кіно» відбулися за підтримки Міністерства культури міста Буенос-Айресу та Освітньо-культурного громадського об’єднання АБМ.

 

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]