Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Микола Поворозник: «Вакцинація – єдиний надійний захист від кору»

29 листопада 2017 року, 15:41

Сьогодні вакцинація – це єдиний надійний захист від кору. Про це повідомив заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, наразі в столиці спостерігається ріст захворюваності на кір. Так, якщо у жовтні відповідний діагноз встановлено 13 особам, то за 22 дні листопада вже захворіло 23 киянина, 12 із них – діти.

«Станом на 23 листопада в столиці зареєстровано 79 випадків захворювання на кір. 63 хворих (у тому числі 52 дитини) було госпіталізовано. Понад 40% мали важку форму захворювання. На щастя, летальних випадків наразі вдається уникати. Проте пам’ятаймо, що кір – серйозна інфекційна хвороба, через яку страждають і дорослі, і діти. До речі, зі всіх захворілих лише 3 дитини мали щеплення, які хоч і не вберегли від хвороби, але значно полегшили її перебіг», – зазначив Микола Поворозник.

Фахівці наголошують на небезпечності кору. Серед ускладнень хвороби: ураження нервової системи (енцефаліт), пневмонія, отит, втрата зору тощо. Кір легко передається від людини до людини. Спочатку хворий відчуває ознаки звичайної застуди – нежить, температуру, кашель, приблизно за тиждень з’являється висип (спочатку на голові, далі – на верхній та нижній частинах тулуба).

«Сьогодні столиця забезпечена вакцинами проти кору в достатній кількості. Тож закликаю киян звернутися до лікаря, проконсультуватися щодо можливості вакцинації для себе та своїх дітей і щепитися, щоб ефективно убезпечитися в період можливого спалаху цієї хвороби», – наголосив Микола Поворозник.

Також він повідомив, що здійснити щеплення можна попередньо звернувшись до медичного закладу первинної ланки за місцем реєстрації. Дітям до 18 років щеплення КПК в Україні роблять безкоштовно.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]