Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Минулого тижня столичний метрополітен перевіз більше 5 мільйонів пасажирів, із яких майже 1,2 мільйона – пільговики

19 вересня 2023 року, 15:33

Минулого тижня столичний метрополітен перевіз більше 5 мільйонів пасажирів, із яких майже 1,2 мільйона – пільговики. Про це інформує КП «Київський метрополітен».

Також 11-18 вересня майже 10 000 осіб, із яких 870 дітей, скористалися станціями метро як укриттям під час оголошення сигналу «Повітряна тривога» в період дії комендантської години.

Тривають на підприємстві й планові роботи з утримання колійного господарства: минулого тижня фахівці замінили 30 шпал, 5 брусів на стрілочних переводах і 68,5 м рейки. Ці роботи необхідні для безпечного та безперебійного руху поїздів. Окрім того, проходять почергові капітальні ремонти ескалаторів на станціях «Палац спорту» та «Либідська».

Нагадаємо, що у столичному метрополітені доступні такі засоби оплати проїзду:

  • транспортна карта;
  • qr-квиток;
  • qr-код, згенерований у додатку Київ Цифровий;
  • безконтактна банківська картка;
  • мобільні додатки ApplePay та Google Pay.

Оператором оплати проїзду у громадському транспорті визначено КП «ГІОЦ», тож у разі виникнення запитань, необхідно телефонувати на гарячу лінію оператора: 044-366-55-55.

Інтервали руху поїздів у години пік у будні дні наразі становлять 3-4 хвилини, у міжпікові – 6-8 хвилин. У вихідні дні інтервал між поїздами вдень – 6-7 хвилин. Детальна інформація про графік роботи метрополітену за посиланням: http://metro.kyiv.ua/node/7290.

Також на станції «Золоті ворота» запрацювала нова виставка «Українське воїнство», ініційована Центром досліджень воєнної історії ЗСУ. Проєкт покликаний нагадати суспільству про наслідування та розвиток військових традицій українських мілітарних формувань, показати зв’язок поколінь борців за свою державу, що об’єднує сучасне українське військо з героями, які боролися за незалежність в минулому. Триватиме виставка до 27 вересня.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]