Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

У вестибюлі станції метро «Золоті ворота» запрацював новий виставковий проєкт «Українське воїнство» (+фото)

19 вересня 2023 року, 15:30

У вестибюлі станції метро «Золоті ворота» КП «Київський метрополітен» спільно з Центром досліджень воєнної історії Збройних Сил України презентували новий виставковий проєкт «Українське воїнство». Виставка приурочена до Дня захисників та захисниць України, а також свята Покрови Пресвятої Богородиці. Про це повідомляє КП «Київський метрополітен».

Головною метою проєкту є відновлення історичної пам’яті суспільства щодо розвитку та наслідування військових традицій українських мілітарних формувань; демонстрація зв’язку поколінь борців за свою державу, що об’єднує сучасне українське військо з героями, які боролися за ці ідеали в минулому.

Як зазначають організатори виставки, сучасне українське воїнство має багатовікову традицію, яку заведено вести з часів Русі й до сьогодні. Нинішній спротив українців ворожій навалі, звитяга, мужність і жертовність, із якою вони боронять рідну землю, лише підтвердили спадкоємність воїнства всіх поколінь. Сьогодні тисячі захисників і захисниць України, як колись їхні звитяжні предки, стали до бою і дають гідну відсіч російському агресору.

Триватиме виставка до 27 вересня у верхньому вестибюлі станції метро «Золоті ворота».

Нагадаємо, що це другий спільний проєкт «Київського метрополітену» та Центру досліджень воєнної історії Збройних Сил України. У липні цього року експонувалась виставка «Лютий: Грані Незламності», присвячена початку повномасштабного вторгнення росії на територію України.

Такі просвітницькі проєкти розповідають про тисячолітню історію та культуру нашого народу, боротьбу за вільне й незалежне майбутнє, тому отримують схвальні відгуки від пасажирів столичного метро.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]