Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада нагадує про заборону відвідування лісів: днями піротехніки КАРС виявили частину реактивного снаряду на території Межигірського лісництва (+фото)

13 квітня 2023 року, 12:35

Рятувальники підрозділу піротехнічних робіт комунальної аварійно-рятувальної служби (КАРС) «Київська служба порятунку» під час виконання робіт із обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів території Межигірського лісництва, що в Оболонському районі столиці, виявили залишки реактивної системи залпового вогню (РСЗВ) «Град», зокрема, залишки небойової частини снаряду. Про це повідомляє Департамент муніципальної безпеки КМДА.

Заглиблений в землю вибухонебезпечний предмет виявили 11 квітня на території Межигірського лісництва під час виконання піротехнічних робіт, що тривають третій день поспіль. На місце знахідки прибули спеціалісти Держслужби з надзвичайних ситуацій України, які оглянули виявлений предмет і дійшли висновку, що знайдена частина не є бойовою.

Зазначаємо, що за два дні рятувальники підрозділу піротехнічних робіт КАРС «Київська служба порятунку» обстежили 0,8 га території Межигірського лісництва. Перед цим обстеження на наявність вибухонебезпечних предметів вони проводили довкола озера Лісового, що в Дарницькому районі (обстежено 0,3 га території) та лісопаркового господарства «Конча-Заспа», що в Голосіївському районі (обстежено 0,4 га території). До щоденних робіт залучено 6 рятувальників «Київської служби порятунку», зокрема, 5 піротехніків.

Департамент муніципальної безпеки нагадує, що згідно з розпорядженням Київського міського голови № 164, на період дії воєнного стану населенню заборонено відвідування лісів у Києві, а також в’їзд до них транспортних засобів та іншої техніки. З настанням теплої погоди та напередодні свят звертаємо на це особливу увагу й закликаємо киян та гостей міста відмовитись від походів до лісу та відвідувань зелених зон поза межами житлових масивів.

Обстеження території на наявність вибухонебезпечних предметів

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]