Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Міська влада закликає водіїв і пішоходів дотримуватися правил дорожнього руху (+відео)

24 жовтня 2023 року, 13:34

Водії та пішоходи мають дотримуватися правил дорожнього руху та бути уважними на дорозі, особливо в умовах недостатньої видимості через погіршення погоди. Про це нагадує КП «Центр організації дорожнього руху».

У комунальному підприємстві наголошують, що транспортний засіб – це джерело небезпеки, тому водії мають утримувати його у справному стані та не сідати за кермо у стані зміненої свідомості (через ліки, алкоголь або ж заборонені речовини).

Крім того, водіям важливо дотримуватися швидкісного режиму та бути особливо обачними, наближаючись до пішохідного переходу, адже є ймовірність не побачити пішохода через сліпі зони або погану видимість. Спочатку необхідно переконатися в безпечності маневру, а вже потім перетинати перехід.

Пішохід, наближаючись до пішохідного переходу, має пересвідчитись, чи немає поблизу авто. Навіть при перетині вулиці регульованим переходом перед початком руху потрібно подивитися ліворуч та праворуч. Варто зазначити, що перед початком руху також необхідно зняти навушники, а в умовах недостатньої видимості скористатися світлорефлективними елементами.

Велосипедист перед переходом має спішитися та перейти дорогу як пішохід.

«Центр організації дорожнього руху» наголошує, що кожен учасник дорожнього руху має дбати про безпеку та бути відповідальним.

Відео створено КП «Центр організації дорожнього руху» спільно з КНП «Центр комунікації».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]