Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На місцевих виборах у столиці станом на 13:00 найнижча явка у Солом’янському районі міста, найвища – в Оболонському

25 жовтня 2020 року, 15:41

За попередньою інформацією, станом на 13:00 явка на місцевих виборах по місту Києву складає приблизно 16%. Про це під час онлайн прес-брифінгу повідомив заступник голови Київської міської територіальної виборчої комісії Микола Нілов.

«За попередньою інформацією від районних територіальних виборчих комісій у місті Києві, які збирали явку на 13:00 сьогоднішнього дня, явка по місту Києву становить приблизно 16%. Порівняно з парламентськими виборами 2019 року, вона менша. Тоді явка була більше ніж 20%. Найменше виборців прийшло до Солом’янського району – 14%, найбільше, трохи більше ніж 17% виборців, до Оболонського району міста Києва», – повідомив Микола Нілов.

Нагадаємо, раніше голова Київської міської територіальної виборчої комісії Валентина Королькова під час онлайн-брифінгу закликала киян проголосувати на місцевих виборах.

У Києві відкрилися і працюють у штатному режимі всі виборчі дільниці.

Кияни уперше здійснюють волевиявлення в умовах карантину, тож нагадуємо, як проголосувати безпечно для здоров’я в умовах карантину:

  • на дільницю треба прийти у захисній масці або респіраторі;
  • на вході пройти температурний скринінг та опитування щодо наявності симптомів респіраторних захворювань;
  • обробити руки антисептиком на вході та виході з виборчої дільниці;
  • дотримуватися соціальної дистанції;
  • рекомендовано мати при собі власну ручку.

Відповідно до рекомендацій уряду, варто утриматися від відвідування приміщень виборчих дільниць разом із неповнолітніми дітьми та мінімізувати час перебування у приміщенні дільниці.

Якщо у виборця виявлено підвищення температури понад 37,2 °С, симптоми респіраторних захворювань, то для таких громадян у приміщенні для облаштували відокремлені кабіни та виборчу скриньку. Виборці, що перебувають у самоізоляції, зможуть проголосувати вдома.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]