Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На Співочому полі планують облаштувати сучасне інклюзивне укриття

12 березня 2024 року, 19:05

У культурно-мистецькому комплексі «Співоче поле» планують облаштувати укриття з урахуванням усіх норм безбар'єрності. Деталі проєкту – від задуму до проведення відповідних робіт в одному із приміщень комплексу – обговорили під час наради директор Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Департаменту культури КМДА Федір Баландін з Уповноваженою Київської міської ради з прав осіб з інвалідністю Лесею Петрівською.

«Нам, як балансоутримувачам культурно-мистецького комплексу «Співоче поле», важливо максимально враховувати принципи безбар'єрності під час капітальних ремонтів приміщень та обладнання укриття. Щоб об'єкти, які ми плануємо ремонтувати чи переобладнувати, ставали більш універсальними й доступними для кожного чи кожної з наших гостей», – зазначив Федір Баландін.

Він також додав, що такі робочі зустрічі з представниками міської влади та громадських організацій, фаховими спеціалістами та урбаністами сприятимуть подальшому пошуку досконалої, максимально ефективної формули реалізації проєкту.

Як зауважила Леся Петрівська, в цілому територія «Співочого поля» є справжнім центром дозвілля мешканців. Так, щороку парк відвідують тисячі киян та гостей столиці. Тому запропонована концепція облаштування укриття передбачає, щоб кожна людина, незалежно від її індивідуальних потреб, отримала безперешкодний доступ до споруди цивільного захисту.

В обговоренні взяв участь визнаний києвознавець та співробітник Київського міського центру народної творчості та культурологічних досліджень Михайло Кальницький, який зробив екскурс в історію створення «Співочого поля» і наголосив на важливості враховувати, що об’єкт перебуває в буферній зоні Софійського собору та Києво-Печерської лаври.

Довідково.
Культурно-мистецький комплекс «Співоче поле» (вул. Лаврська, 41) є важливою інституцією, що просуває та популяризує народне й аматорське мистецтво. У комплексі проводять чисельні заходи, присвячені важливим подіям і датам в історії України за участю народних хорових, танцювальних колективів з усієї країни.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]