Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

Реабілітація дітей, адаптація військових, послуги для людей з інвалідністю: представники КМДА та JICA визначили пріоритетні напрями співпраці

12 березня 2024 року, 17:59

Під час робочої зустрічі представники Київської міської державної адміністрації та JICA – Japan International Cooperation Agency визначили пріоритетні напрями співпраці. Про це повідомила заступниця голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень Марина Хонда.

«Першочергово – це реабілітація дітей, допомога військовим та їх адаптація, послуги для людей з інвалідністю. Йдеться про конкретні проєкти для системи наших реабілітаційних центрів. Адже запит від жителів Києва на підвищення якості соціальних і реабілітаційних послуг постійно зростає», – зауважила Марина Хонда.

За її словами, збільшується кількість людей з інвалідністю – вже майже 147 тисяч, із них понад 9 тисяч – внаслідок війни. Число внутрішньо переміщених осіб, які переїхали до столиці з 2022 року, – зросло до понад 210 тисяч. Орієнтовна кількість членів сімей Захисників та Захисниць, які потребуватимуть соціальної та психологічної підтримки, – 250 тисяч людей, а самих мобілізованих киян – вже більше ніж 100 тисяч.

«Українські міста в умовах війни потребують відновлення та реконструкції. У цьому процесі ми будемо керуватися принципами створення безбар’єрного та інклюзивного середовища. Однак, якщо зараз ми не допомагатимемо відновитися людям, то не зможемо потім відбудувати країну. Дякую нашим партнерам за розуміння важливості цього процесу, а також послідовну та чітку позицію в підтримці Києва й України», – зазначила Марина Хонда.

За результатами попередніх зустрічей японська сторона визначила Київ як одне з міст, що першочергово потребують підтримки у зв’язку з повномасштабним російським вторгненням.

У межах переговорної групи із залученням японської сторони опрацюють найбільш актуальні напрями. Зокрема, забезпечення системи закладів соціальної сфери сучасним обладнанням та тепловими пунктами.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]