Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На станції метро «Вокзальна» виконали половину ремонтних робіт на ескалаторах

06 липня 2016 року, 15:35

Учора, 5 липня, відбулася інспекція ремонту ескалаторів на станції метро «Вокзальна» за участю керівництва міста. Наразі завершено половину робіт. Відкрити станцію у звичайному режимі заплановано на початку вересня. Зазначимо, що роботи на станції «Вокзальній» розпочалися у травні цього року.

Як повідомляють у КП «Київський метрополітен», усього буде оновлено 2 ескалатори. При капітальному ремонті конструкції розбираються повністю. Об’єм завдання досить значний, бо лише сходинок, кожна з яких вагою 50 кг, на цих ескалаторах по 480. Оскільки станція «Вокзальна» – одна з найстаріших у столичній підземці, то конструктивно багато етапів доводиться виконувати фактично в ручному режимі.

«Незабаром також відбуватиметься ремонт ескалаторів на станціях метро «Хрещатик», «Театральна» та другого ескалатора на станції «Лісова», – повідомив заступник голови КМДА Ілля Сагайдак. – Хочу зазначити, що під час робіт станція «Хрещатик» не буде зачинена», – зауважив Ілля Сагайдак.

За його інформацією, цього року заплановано оновити 10 ескалаторів на 6 станціях. Роботи обійдуться в 38,5 мільйонів гривень.

У КП «Київський метрополітен» нагадують, що планові капітальні ремонти ескалаторів проводяться за технічними вимогами (у даному випадку пробіг кожного з ескалаторів становить 150 тисяч кілометрів) та за зносом обладнання. До слова, на останній параметр значно впливають пасажири. Так, лише за червень цього року в метрополітені відбулося 244 зупинки ескалаторів через потрапляння сторонніх предметів. Із них 188 зупинок спричинили монети, ще 19 – поли довгого одягу, а 13 – елементи взуття.

Нагадаємо, що на станції «Вокзальна» наразі в пікові години два робочі ескалатори працюють на вивезення пасажирів на поверхню, а відповідно станція, за встановленим графіком, закривається на вхід. Для перевезення киян були передбачені додаткові маршрути наземного транспорту. Також частина залізничних потягів далекого сполучення додатково зупиняються на станціях метро «Святошин» та «Видубичі».

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]