Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На столичних світлофорах забезпечують безперебійне живлення – Микола Поворозник

03 квітня 2019 року, 17:45

Співробітники КП «Центр організації дорожнього руху» здійснюють монтаж обладнання, що забезпечить безперебійну роботу світлофорних об’єктів столиці у випадку відсутності живлення з електромережі. Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Останнім часом почастішали випадки аварійних відключень живлення світлофорних об’єктів у м. Києві – наприклад, протягом семи місяців зафіксовано 204 відключення, із яких 52 довготривалих відключення (більше однієї години). На час відсутності живлення світлофорних об’єктів Національна поліція не завжди має змогу забезпечити безпеку руху на перехресті регулювальниками», – зазначив Микола Поворозник.

За його словами, такі відключення призводять до утворення заторів, виникнення аварійних ситуацій на вулично-шляховій мережі міста, збільшення затримок, неритмічності руху громадського транспорту, підвищення загрози травматизму для пішоходів при переході через проїжджу частину дороги.

«Саме тому у Києві здійснюються заходи, аби уникнути таких ситуацій у подальшому. Наразі реалізовано перший етап забезпечення світлофорних об’єктів Києва шафами резервного живлення – на 16-ти найбільш завантажених перехрестях міста. Зокрема, шафи безперебійного живлення встановлені на таких перехрестях як Європейська площа, площа Лесі Українки, Повітрофлотський шляхопровід – просп. Перемоги, Севастопольська площа, проспект Академіка Палладіна – б-р Академіка Вернадського та інших», – розповів Микола Поворозник.

Він зазначив, що тривалість роботи джерел безперебійного живлення складає до 2 годин, що достатньо для поновлення живлення, приїзду поліцейських регулювальників або аварійної машини з дизель-генератором у разі довготривалого відключення.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]