Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На вулиці Мельникова будують 2 нових світлофори із системою інтелектуального керування дорожнім рухом

18 січня 2017 року, 13:00

Нові світлофорні об’єкти з’являться в місцях примикання до вулиці Мельникова вулиць Дегтярівської (поруч із Лук’янівським ринком) і Дорогожицької (біля мотоциклетного заводу). Встановлені світлофори регулюватимуть ліві повороти з Мельникова на вказані вулиці.

«Вулиця Мельникова особлива для міста – KyivSmartCity започаткував тут проект Melnykova Living Lab, своєрідний випробувальний полігон інноваційних рішень міського середовища. Розробка нової схеми організації руху триває, але вже зараз при будівництві нових світлофорів закладаються елементи майбутньої системи інтелектуального керування дорожнім рухом», – зазначив директор Департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Майзель.

Сьогодні тут ліві повороти здійснюються шляхом саморегулювання. Тобто водії, аби повернути наліво, чекають, поки проїде зустрічний транспорт. Як результат, у години пік через черги на лівий поворот на вулиці Мельникова утворюються затори. Нові світлофори сприятимуть і безпеці руху: не буде спроб проскочити перед зустрічними машинами.

«Нові світлофори відразу матимуть кілька «розумних» функцій, – додав директор КП «Київдорсервіс» Віктор Черній. – Так, вони відразу будуть підключені до Автоматизованої систему керування дорожнім рухом (АСКДР), тобто керування ними здійснюватиметься дистанційно з центрального пункту керування АСКДР. У подальшому тут можна буде додатково встановити відеокамери з функцією підрахунку трафіку. Така система у тестовому режимі вже працює біля Повітрофлотського шляхопроводу».

Також наразі спеціалісти Центру вдосконалення організації дорожнього руху та його безпеки КП «Київдорсервіс» відпрацьовують у тестовому режимі інтеграцію нових світлофорів у маршрут «Зеленої хвилі», що проходить вулицями Стеценко, Щусєва, Мельникова, Січових Стрільців і до Михайлівської площі.

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]