Версія для людей з порушеннями зору
Версія для людей з порушеннями зору

На знак вшанування пам’яті загиблих Героїв Революції Гідності у столиці презентували виставку «Земні шляхи Небесної Сотні» (+фото)

17 січня 2024 року, 12:08

Із нагоди десятої річниці Революції Гідності та з метою вшанування пам’яті загиблих Героїв Музей історії міста Києва та Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної Сотні – Музей Революції Гідності презентували виставку «Земні шляхи Небесної Сотні». У відкритті виставки взяла участь заступниця голови КМДА Ганна Старостенко.

За її словами, виставка присвячена історіям і різним життєвим шляхам людей, які стали Героями Небесної Сотні. Вперше в одному приміщенні можна побачити велику кількість їхніх персональних речей та унікальних артефактів, зібраних із різних куточків України.

На виставці зокрема представлені речі, які надані родинами: Валерія Брезденюка, Юрія Вербицького, Назарія Войтовича, Едуарда Гриневича, Устима Голоднюка, Миколи Дзявульського, Романа Гурика, Олександра Капіноса, Ігоря Костенка, Якова Зайка, Володимира Мельнічука, Людмили Шеремет, Івана Наконечного, Богдана Сольчаника, Володимира Чаплінського, Василя Сергієнка, Романа Сеника, Валерія Опанасюка.

«Десята річниця Революції Гідності – трагічне нагадування про те, що першими жертвами новітньої війни проти кремлівської диктатури стали полеглі Герої Небесної Сотні. Починалось все з того, що пізно ввечері 21 листопада 2013 року саме кияни вийшли на Майдан Незалежності. Кривава хронологія подій надалі нам усім добре відома. Пліч-о-пліч із киянами за кілька днів уже стояли тисячі українців із різних куточків нашої України. Вони ціною власного життя виборювали свободу, волю та незалежність від гніту росії, яка і сотні років тому, і сьогодні намагається знищити нашу націю. Упродовж 94 днів Майдану і дотепер українці продовжують доводити, що ми готові захищати своє майбутнє. Війна триває, кожної миті йдуть бої з окупантами на фронті. Десятки тисяч киян та й загалом сотні тисяч майданівців зараз воюють у лавах ЗСУ та Силах оборони, евакуюють поранених із поля бою, волонтерять, підтримують армію. Тисячі тих, хто під час Революції Гідності були ще дітьми та не розуміли значущості тих подій, сьогодні захищають Україну від московської навали», – наголосила Ганна Старостенко.

Заступниця голови КМДА додала, що пам’ять про Героїв Небесної Сотні та тих, хто загинув за Україну, назавжди житиме в історії незламного українського народу.

Презентація виставки «Земні шляхи Небесної Сотні» в Музеї історії міста Києва (фото – КМДА, Любов Голуб’ятнікова)

Якщо у Вас виникли технічні питання або побажання з приводу доопрацювання Єдиного веб-порталу м. Києва, то зверніться, будь ласка, до служби технічної підтримки за номером: (044) 366-80-13 або напишіть на електронну пошту [email protected]